TV: Syrianska föll trots bruten måltorka

Två storförluster mot Häcken förra säsongen och ny förlust i årets första möte (1-2). Hisingslaget har blivit en mardröm för Syrianska:
- Det är tufft nu. Vi borde ha hållit i defensiven och haft 1-1 matchen ut, säger Syrianskabacken Haris Skenderovic.

Vill man ändå hitta ljuspunkter för hemmalaget så var förlustsiffran överkomlig den här lördagen, jämfört med förra årets förluster mot Häcken - 1-5 hemma och 0-4 borta.

Att Södertäljelaget äntligen gjorde mål efter tre mållösa matcher i rad går också in på pluskontot.

För Syrianska har haft otroligt svårt att göra just mål i år.

Innan lördagsmötet hade Syrianska bara nätat av egen kraft i en enda match - i premiären då man överraskande slog gästande IFK Göteborg med 2-0 efter mål av Sharbel Touma och Admir Aganovic.

Matchen efter - mot Gefle - slutade visserligen 1-1 men då var det ett självmål av Gefle som gav Syrianska en poäng.

Det kan jämföras med Häcken som med totalt 13 fullträffar nu har gjort mål i fem av sina sex spelade matcher.

Så när Louay Chanko krutade in 1-1 för Syrianska en dryg kvart in i andra var glädjen enorm både hos fansen och hos de rödgula på Södertälje arena.

Syrianska växte av kvitteringen, tryckte på för ett segermål, men fick i stället se René Makondele bredsida in en retur (1-2) för Häcken efter försvarssjabbel av Syrianska ett par minuter in på tilläggstiden.

Tungt för hemmalaget som hade ett skott i ribban i 85:e minuten och kanske borde ha taggat ner i stället för att jaga fler mål, konstaterar Haris Skenderovic.

- Ja i efterhand kan man tycka det. Sista fem, sex minuterna hade jag velat att vi bromsade ner. Man måste värdera vad man vinner på det. 1-1 hade varit bra med tanke på vilket läge vi befinner oss i och att vi möter ett bra spelande lag med vassa spelare.

Vad skulle ni ha gjort annorlunda?

- Vi skulle ha stått lite bättre och lite smartare i försvarsspelet, kanske backat hem och säkrat. Dragit i handbromsen. Vi satsade lite för mycket tror jag.

För Häcken blev det en skön bussresa hem och skillnaden mellan lagen stavas kanske främst tålamod i skapandet av alternativa lägen och kyla att göra något bra av chanserna, konstaterar segerskytten René Makondele som var iskall när han plötsligt fick öppet mål:

- Målvakten hade gjort många räddningar. Han var riktigt bra i luften. Så det var bara att lägga ner bollen och ta den längs marken.

Publicerad 2012-04-28 kl 17:41