POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Syrianska krossade Trelleborg med 4-1

På fredagen skrev han fyraårskontrakt med Djurgården. På lördagen gjorde Nahir Oyal sitt första allsvenska mål.
- En bra helg. Allt har gått så fort, det bara händer. Men det känns bara bra just nu, säger han.

Helgen har varit av det mer angenäma slaget för 20-åringen som är kvar i Syrianska säsongen ut.

Mot Trelleborg visade Nahir Oyal flera gånger upp sin fina teknik, sina snabba fötter och att han har känsla för mål då han vaket styrde in 1-0 redan efter åtta minuter, om än med mer vilja än elegans, på ett fint inspel av Imad Zatara.

- Alltid kul att göra mål, sedan är det extra kul när det är första allsvenska målet, förstås, säger Oyal.

TT: Har du sett det framför dig?

- Ja, jag ville helst göra ett drömmål men det fick bli en tåfjutt i stället, säger han.

Matchen var mittfältarens tredje raka från start i allsvenskan, men det är inte bara alla skador som har gett honom chansen:

- Nej, jag har känt mig i form hela tiden och när man väl får chansen från start då är det viktig att ta den, men det är viktigt att få den också. Visst, ska man kunna visa sig även när man hoppar in men när man startar så blir det en helt annan grej, så det är väl både tur och skicklighet på samma gång som har gjort det.

TT: Varför är just spel från start så viktigt?

- Man kommer in i det enklare. Man förbereder sig inför matchen på ett helt annat sätt. Man är ju förberedd till alla matcher men det blir annat när man vet att man ska spela, man är mer på från första sekund. Att man får förtroendet att spela från start gör att man får självförtroende i sig och att man får spela, det är det viktigaste.

Nu var det inte Oyals allsvenska debutmål som avgjorde matchen, den dog i stället när Syrianskaanfallaren Peter Ijeh elegant tog ner bollen och retfullt enkelt rundade mittbacken Peter Abelsson (3-1) i 26:e minuten.

Och det blev en tung lördag för Trelleborg. Inte nog med att Syrianska nu bara är två poäng efter, nästjumbon Mjällby vann också - 5-1 mot Gefle - och nafsar även de Trelleborg i hasorna, bara tre poäng efter.

Och för bottenkonkurrenten Syrianska var segern:

- Jätteviktigt. Varje match är som en final för oss nu. Vi kommer att se tillbaka till den här matchen senare och se att det var här det vände. Och ju tidigare vi börjar plocka vinster nu, desto skönare. Då blir det inte sån stress och panik i slutet av säsongen, säger Nahir Oyal.

Marie Hallman/TT

Publicerad 2011-07-23 kl 23:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå