TV: Syrianska vann med tio man: "Säsongens viktigaste seger"

Syrianska tog tre ytterst viktiga poäng, när laget bortabesegrade Mjällby AIF med 2—0 (1—0) på Strandvallen.

Syrianskas första bortaseger i årets fotbollsallsvenska.

- Säsongens viktigaste seger, fastslog lagkaptenen Suleyman Sleyman.

Syrianska fick en drömstart på matchen. Admir Aganovic kom loss på högerkanten och på hans inspel skarvade Özgur Yasar in bollen bakom Mattias Asper i Mjällbymålet.

Mjällby hade sedan stort bollinnehav, men skapade inte mycket i chansväg.

Strax före paus blev Syrianskas målvakt Dwayne Miller utvisad sedan domaren, i samråd med den assisterande, ansett att han tagit bollen med handen utanför straffområdet.

Ett mycket omdiskuterat domslut.

Utvisningen innebar att Mjällbydominansen blev ännu större efter paus.\~Syrianska backade hem än mer och försvarade sin ledning.

- Vi tvingades falla långt tillbaka med vårt försvarsspel efter utvisningen. Men vi hade inget annat val, menade Sleyman.

Men Mjällbys övertag resulterade inte i många målchanser. De bästa hade Marcus Ekenberg och inhoppande Pär Ericsson, men båda lyckades skarva bollen utanför Syrianskas mål i fina lägen.

- Med tanke på att vi spelade med en man mer i över en halvlek, borde vi förstås skapat mera. Det kan bli tufft för oss i fortsättningen om vi inte spelar bättre än så här, sade Mjällbyanfallaren Marcus Ekenberg.

Mjällby jagade en kvittering hela andra halvlek, men i stället kunde Michel på övertid definitivt avgöra matchen, när han från halva plan kunde rulla in bollen i tomt Mjällbymål. Asper var då på utflykt i Syrianskas straffområde för att hjälpa till i kvitteringsjakten.

Det rättvisa visa i segern kan förstås ifrågasättas, men Syrianska spelade smart på resultatet och försvarade sig bra.

Sharbel Touma hade dessutom ett ribbskott på en kontring i andra halvlek.

- Vi kom till Strandvallen för att ta en poäng. Det var inget skönspel precis, men vi tog tre poäng och det är vi jätteglada för, sade Sleyman.

Segern innebär att Syrianska passerar Mjällby i tabellen och behåller avståndet ner till Gefle på kvalplats.

- Nu får vi lite andrum och kan kanske spela mera avslappnat framöver, sade Sleyman.

Publicerad 2012-08-27 kl 21:59