TV: Talangen tvåmålsskytt i ÖSK:s seger - andra raka förlusten för Sundsvall

Efter tre raka matcher utan seger hittade Örebro i kväll tillbaka till vinnarspåret - mycket tack vare 20-årige Jake Larsson.
- Det känns fantastiskt. säger tvåmålsskytten Larsson till C More efter matchen.

Gif Sundsvall fick matchens första heta chans efter knappt tio minuters spel då Maic Sema avslutade direkt på ett inspel, men Oscar Jansson i gästernas mål stod för en riktig reflexräddning och höll resultatet kvar på 0-0.

Sundsvall hade fortsatt i matchen de hetaste chanserna till att bryta dödläget, men en bit in i den andra halvleken var det fortsatt mållöst.

När målet sedan kom var det i stället ÖSK som gjorde det. Kevin Wright kom till skott i straffområdet, William Eskelinen lämnade retur och 20-årige talangen Jake Larsson kunde sätta bollen i mål till 1-0 för ÖSK.

Åtta minuter senare skulle Örebro dubbla ledningen, och återigen var det Jake Larsson som höll sig framme efter ett inlägg från vänster.

Sundsvall reducerade i slutminuterna genom David Haro, men Örebro lyckades med vissa besvär hålla undan och vann med 2-1.

- Det känns fantastiskt! Det är en lång resa hem nu, men det känns tio gånger bättre än om vi hade förlorat eller fått oavgjort, säger Larsson till C More efter matchen.

Segern gör att ÖSK tar sin första seger sedan hemmamötet med AIK i omgång fyra. I tabellen klättrar man från 15:e plats till 13:e, upp på åtta poäng efter åtta omgångar. Sundsvall ligger även de på åtta poäng, men på plats tio då man har bättre målskillnad.

I nästa omgång tar ÖSK emot IFK Norrköping hemma på Behrn Arena medan Sundsvall reser till Studenternas IP för att möta Sirius.

Gif Sundsvall: Eskelinen - Moros Gracia, Blomqvist, Myrestam - Tamimi, Batanero, Ciercoles, Konate - Sema, Hallenius, Berg.

Örebro SK: Jansson - Björnkvist, Almebäck, Brorsson, Wright - Larsson, Rogic, Gerzic, Bertilsson - Prodell, Strandberg.