Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

TV: Therns stenhårda passning till Norrköping: ”Kommer inte gå med truppen vi har nu"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Thern i spelaren.

DOHA. Simon Thern anser att IFK Norrköpings trupp är för dålig för att hävda sig i både allsvenskan och Europa.
Nu vill ha se flera nyförvärv.
- De översta hyllorna är lite dyrare och det är lite det jag tror att vi behöver nu, säger han.

Simon Thern är inte rädd för att säga vad han tycker. Efter landslagets första träning i Qatar träffade mittfältaren media och passade på att sätta lite press på IFK Norrköpings ledning.

- Om man ska tro att det ska gå med det vi har nu så gör det inte det. Om vi ska konkurrera i Europa och i allsvenskan så gör det inte det. Utan det måste komma in mer bredd och fler spelare. De andra lagen har klart större trupper. Det måste ramla in lite spelare annars får vi det kämpigt. Så det räknar jag med, vi vill ju vara en toppklubb. Med det kapitalet som finns nu så riskerar man inte klubben. Eftersom vi kom tvåa förra året så vill man ju klättra uppåt nu, och då måste man ju vara med och konkurrera med Malmö FF, AIK och några andra lag, säger Thern.

- Vi behöver få in lite spets. Nu har det försvunnit spelare och det kanske är någon ytterligare som försvinner. Det vet man inte. Om vi ska kunna konkurrera på två fronter behöver vi få in ganska många spelare, skulle jag säga. Kanske fem eller sex nyförvärv.

Hur mycket snackar du med klubben om den satsning du tycker att den borde göra?
- Jens (Gustafsson, manager) vet vad jag tycker. Jag tror att de jobbar hårt.

Hur tas det emot att du är så frispråkig?
- Jag säger hellre vad jag tycker än att springa runt och hålla det inom mig. Om det är något som jag känner skulle göra IFK Norrköping bättre så säger jag till om det.

- Om man vill bibehålla en position i toppen av allsvenskan så måste man också våga satsa lite. Det handlar inte om att man ska äventyra något, och det kommer det inte att göra heller för så mycket pengar har klubben.

Vad säger ledningen?
- Det är vad jag tycker. Man måste också inse om det är i Europa som pengarna för klubbarna finns så får det kosta lite på

vägen. Det beror på vilka hyllor du vill handla från så klart, de översta hyllorna är lite dyrare och det är lite det jag tror att vi behöver nu.

Publicerad 2019-01-04 kl 18:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons