POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

TV: Tio tysta minuter och tom läktare i protest - sedan kom supportrarna

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när supportrarna kommer in på arenan efter tio minuter i spelaren ovan.

Stadion stod tyst och relativt tom i tio minuter.
Det var en protest mot en "oroande utveckling med ett högre tonläge och (hot om) inskränkningar i fotbollssupportrars rättigheter från polisens sida". 

Polisen jobbar i år mer aktivt för att få bort pyroteknik från svenska fotbollsläktare och har under inledningen av den här säsongen tillämpat en så kallad "villkorstrappa". Det har bland annat resulterat i att Sundsvall och AIK inte fått tillstånd, vid enskilda matcher, för användning av OH-flaggor på läktarplats som, i polisens mening, används i syfte att undvika identifiering av pyroteknik.

MFF-familjen gick med anledning av det och ytterligare ett par anledningar, inför söndagseftermiddagens möte med Elfsborg, ut med att gemensamt uttalande med en uppmaning till supportrar att inte vara på Norra Läktaren under de inledande tio minuterna av matchen, samt att hela Stadion ska vara tyst under den perioden. 

Även Elfsborgs officiella supporterförening Guliganerna meddelade att den kommer att stå bakom protesten under matchen. 

Så blev det också. Under matchens första tio minuter var det varken mycket folk på läktarplats eller liv från supportrar på Stadion. Först efter tio minuter kom ett stort antal supportrar in på arenan och väckte liv i matchen igen. 

- Det är märkligt tyst. Det är nästan som att gå på division 4-fotboll, man hör assisterande domarens flagga och hur kaffet puttrar i kiosken, men nu är de väldigt välkomna in eftersom att det har gått tio minuter, säger C Mores kommentator Patrik Westberg i sändningen. 

Se när supportrarna kommer in på arenan efter tio minuter i spelaren ovan. 

Publicerad 2019-05-12 kl 19:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå