POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

TV: Tony Gustavsson tror att "Giffarna" kan hålla sig kvar: "Finns absolut möjlighet"

Foto: Bildbyrån/TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Gustavsson i spelaren.

Tony Gustavsson ska försöka rädda Gif Sdndsvall kvar i allsvenskan.
Det tror den nye tränaren att han kan klara av.
- Jag hade inte stått här i dag om jag inte trott att det är ”possible”, säger han till TV4.

Tabelljumbon Gif Sundsvall sparkade nyligen Joel Cedergren. På måndagen presenterade föreningen vem som blir hans efterträdare. Valet föll på Sundsvallbördige Tony Gustavsson.

- Det känns någonstans som att cirkeln skulle slutas. Jag satt som pojk här och tittade på allsvensk fotboll under min uppväxt. Det var här jag lade grunden för alla erfarenheter som jag fått både som spelare och tränare. Jag känner en tacksamhetsskuld till Sundsvall. Jag känner också en passion och ett hjärta. Bedömer Gif Sundsvall att jag är den som är bäst lämpad för att öka sannolikheten att rädda ett allsvenskt kontrakt så vill jag verkligen göra det, säger han till TV4.

Gustavsson har tidigare varit tränare för bland annat Hammarby och i somras var han assisterande förbundskapten i det amerikanska landslaget som vann VM-guld. 46-åringen tycker att han har hygglig koll på allsvenskan, trots att han inte varit aktiv i serien på många år.

- Min allsvenska koll är ganska bra faktiskt. Den följer man automatiskt och inte minst mellan mina landslagsuppdrag som jag haft tidigare. Det var den tabellen man tittade på och såg ”okej, åtta omgångar kvar. Fyra poäng upp till kval, sex poäng för att säkra kontrakt” - finns det möjligheter att göra det? Jag gör en bedömning att det absolut finns en möjlighet. Blir det tufft? Absolut, men det finns en möjligt och det är därför jag är här.

Han tror också det finns en riktig chans att laget kan hålla sig kvar i allsvenskan.

- Det fanns de i min omgivning som sa att det är ”mission impossible” och ”vad ska du göra där?”. Jag håller inte med. Jag vet att det är svårt, men jag hade inte stått här i dag (läs i går) om jag inte tror att det är ”possible”.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Publicerad 2019-09-03 kl 12:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå