POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Touma bakom segern - Arneng skadad

Målmakaren Peter Ijeh var avstängd. Då satte Sharbel Touma fart på Syrianskas målskytte med sitt första allsvenska mål för klubben. Ett mål som även lade grunden för Syrianskas första spelseger i allsvenskan - 3-0 mot Norrköping.
-Underbart! En efterlängtad seger för alla: laget, fansen, klubbledningen, jublar Tuoma.

Hans 1-0-mål kom dock som en skänk från ovan i början av andra efter en minst sagt seg första halvlek där alla mest såg rädda ut för bollen.
Det var inte Syrianskamittfältaren när chansen kom i 54:e minuten.
Dinko Felic la in bollen från höger, Touma tog emot, sprang mellan ett par Norrköpingsbackar och skickade elegant in bollen via högerstolpen.
Fullträffen gav hela Syrianska ett självförtroende som ingen sett röken av tidigare.
-Så var det! Alla fick energi och en kick av målet, vi kände att nu släpper vi bromsarna och så tog vi vara på alla lägen på ett sätt som vi inte har gjort förut, förklarar Touma.

"En bra vecka"

Har du känt pressen när målen har uteblivit?

-Det är klart. Jag är en av dem som ska bidra med poäng och så ska det vara - vi är några som ska ta extra ansvar.
-Nu hade jag det lite på känn. Jag har haft en bra vecka, hade en positiv känsla och det var ingen tvekan när chansen dök upp, säger Touma.
Hans fullträff ledde dels till rena ketchupeffekten - där Yussuf Saleh och Imad Zatara plötsligt bjöd på var sitt läckert mål - och dels till att Syrianska tog sin första spelseger i allsvenskan.
Innan matchen hade man bara en vinst, den som Södertäljelaget fick tilldelad i efterhand efter den avbrutna matchen mot AIK.

Arneng skadad

Att segern och målen kom när storstjärnan Peter Ijeh var avstängd är viktigt för fortsättningen menar Touma:
-Nu får vi in en trygghet i laget, nu vet alla att även om en saknas så kommer andra att kliva fram.

Hur ska ni behålla självförtroendet framöver?

-Jag hoppas att killarna ska fortsätta känna den här vinstkänslan inom sig och ta med den. Det krävs mod och det här hårda jobbet som vi gör i dag.
Syrianskas segerglädje grumlades dock av att lagkaptenen Johan Arneng skadade sig - igen. 31-åringen har missat större delen av serien och misstänker han drabbats av en meniskskada liknande den han hade 2006.
-Några veckor tar det minst. Och då behövde jag operera, förhoppningsvis slipper jag det nu, säger Arneng ska magnetröntgas.

TT
Publicerad 2011-05-22 kl 20:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå