TV: Tredje raka för Norrköping - slog Hammarby på Tele2

IFK Norrköping tog sin tredje raka seger på försäsongen när man i dag besegrade Hammarby på Tele2 Arena i Volkswagen Stockholm Cup.

I den 13:e minuten tvingades Norrköping-anfallaren Sebastian Andersson bryta matchen efter att ha åkt på en lårkaka. In kom istället Henrik Castegren.

Efter drygt 20 minuters spel tog Norrköping ledningen i matchen när Kalle Holmberg sköt ett skott som Ögmundur Kristinsson i Hammarbys mål inte lyckades hålla.

Senare i den första halvleken tvingades Daniel Sjölund bryta matchen efter att ha fått en smäll mot knät, och ersattes av Jon Gudni Fjóluson. I samma situation som Sjölund fick Gershon Koffie en smäll och tvingades bryta även han, in kom då Kennedy Bakircioglu.

I den andra halvleken ökade Norrköping ledningen till 2-0 på straff genom Linus Wahlqvist efter att Birkir Már Saevarsson fått bollen på handen, vilket också blev slutresultatet.

Segern var Norrköpings tredje raka på försäsongen då man närmast även slagit HJK Helsingfors och IK Frej. Segern betyder också att man vinner trelagsturneringen Volkswagen Stockholm Cup då man slog både HJK och Hammarby.

För Hammarby var det andra raka förlusten, efter att man förlorat mot HJK tidigare i veckan. Bajens nyförvärv Jiloan Hamad gjorde debut, spelade från start och byttes ut efter en dryg timmes spel.

Hammarby: Kristinsson - Saevarsson, Magyar, Paulsen, Solheim - Hamad, Koffie, Jajic, Torsteinbö - Smárason, Khalili.

Norrköping: Langer - Wahlqvist, Johansson, Dagerstål, Telo - Moberg Karlsson, Sjölund, Smith, Skrabb - Andersson, Holmberg.

Publicerad 2017-02-11 kl 13:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.