TV: Tredje raka segern för Norrköping - behåller förstaplatsen i ligan

Jönköpings Södras svit bröts när IFK Norrköping var på besök. Anfallsparet Nyman och Kujovic stod för målskyttet i matchen som slutade 0-2.

nyman

Gästande IFK Norrköping började med en hög press på hemmalaget som slarvade i uppspelet. Först snodde Christoffer Nyman åt sig bollen efter nästan sju minuter. Den gången hann Damir Mehic ut.

Slarvet fortsatte dock, och när kvarten var spelad skulle Jönköpings Södra straffas för att ha tappat boll i eget straffområde. Nikola Tkalcic snodde åt sig bollen från Tobias Nilsson och rullade den i sin tur till Nyman som satte sitt femte mål för säsongen.

Tamimi utvisad

Jönköpings Södra vaknade till men det var ändå IFK Norrköping som styrde hela den första halvleken. Med ett stabilt försvarsspel kom även chanserna. Högerbacken Linus Wahlqvist hittade in med en boll till Emir Kujovic, men skottet från anfallaren kunde hemmalagets målvakt plocka.

Mot slutet av första halvlek kom J-Södras första riktiga möjlighet när Tommy Thelin tvingade Andreas Vaikla att tippa bollen över ribban. Även Moses Ogbu fick en målchans men även den gången var Vaikla i vägen.

Daryl Smylie hade inför matchen gjort mål i alla J-Södras hemmamatcher. Han var nära igen bara minuter in i den andra halvleken när Vaikla hoppade ner och räddade vid stolproten. Inledningen kom att prägla många domslut och Jonathan Tamimi fick till slut syna sitt andra gula kort när han drog i Traustason. En mindre lyckad allsvensk debut för försvararen.

Kujovic målskytt

Med en man mer höjde IFK Norrköping tempot och efter drygt en timmes spel hittade Christopher Telo in med ett inspel, som J-Södras André Calisir styrde i egen stolpe innan Emir Kujovic tryckte dit returen till 0-2.

"Pekings" anfallspar Emir Kujovic och "Totte" Nyman hade fler chanser och gjorde det samtidigt enkelt för sina medspelare. Med rörligheten lyckades gästerna dra isär Jönköping Södras försvar.

Matchen slutade 2-0 till IFK Norrköping som fortsätter att toppa den allsvenska tabellen.