TV: Trelleborg fick ett i häcken av Häcken

Ny seger på hemmaplan. Första förlusten för Trelleborg för säsongen. BK Häcken vann med 1-0 på Rambergsvallen.

Peter Nyström i Häcken gjorde ett mycket bra inhopp i den andra halvleken. I den 78:e minuten gjorde han 1-0 på ett inlägg från höger. Då hade han varit inne på planen i fyra minuter.

Den första halvleken bjöd på en avvaktande fotboll från båda lagen. Häcken fick inte i gång den sprudlande fotboll man visade upp mot IFK Göteborg i den förra hemmamatchen.

Båda lagen visade upp ett starkt försvarsspel och rensade effektivt bort de bollar som kom in i straffområdet.

Den klart bästa chansen hade Häckens Paulinho när han i 47:e minuten tog emot ett inlägg från höger av Jonas Henriksson. Han direkt sköt från nära håll, men Viktor Noring i Trelleborgs mål gjorde en jätteräddning.

Den andra halvleken inleddes lika avvaktande som hela den första var.
Efter Häckens ledningsmål vågade laget dock satsa mer framåt och skapade ett par fina lägen, men Viktor Noring fortsatte att spela bra.

Trelleborg hade fortsatt svårt att skapa chanser framför Häckens mål. Christoffer Källqvist hade inga problem med att freda sitt mål.

Häcken-Trelleborgs FF 1-0 ((0-0))
1-0 Peter Nyström (78).
Varning, Häcken: Dominic Chatto.
Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 1 284.
Häcken (4-5-1): Christoffer Källqvist - Johan Lind, Tom Söderberg, Mattias Östberg, David Frölund - Jonas Henriksson, Dominic Chatto, Paulinho (Daniel Forsell 90), Josef Karlsson, Erik Friberg (Peter Nyström 74)- Mathias Ranégie (Vinicius Lopes 80).
Trelleborgs FF (4-4-2): Viktor Noring - Dennis Melander, Peter Abelsson, Rasmus Bengtsson, Yousef Fakhro - Mattias Thylander (Fredrik Jensen 77), Kristian Haynes, Thommie Persson, Marcus Pode (Joakim Sjöhage 56) - Andreas Drugge, Fisnik Shala.