TV: Trelleborg krossade Elfsborg

Trelleborg gjorde tre mål på sju minuter och vann mot seriefavoriten Elfsborg med 3-0 (0-0). Sånt som kallas proppen ur.

Trelleborg i inne i en poängbubbla. Laget har tagit 13 poäng av 15 möjliga på de senaste fem matcherna.
Det var förstås mumma att göra det mot guldfavoriten Elfsborg, som TFF aldrig besegrat förrän i måndagens match.
Trelleborgs tränarpar Tom Prahl och Alf Westerberg var mycket belåtna:

-Vi har resultatmässigt fungerat mycket bra på sistone, men spelmässigt har det aldrig gått så bra som i kväll, sade Westerberg.

Spelaren som gjorde TFF:s andra mål, den snabbe och oberäknelige Fredrik Jensen, höll med:

-Ja, det var det bästa spel vi fått till i år och när det fungerar så är vi ett riktigt bra lag. Vi har tagit ett steg framåt sedan i fjol tycker jag, sade Jensen.

Precisionen i avsluten var inte den bästa för något av lagen från början.
Före pausen hade Elfsborgs ett par heta chanser och det var otroligt att stackars Johan Larsson inte lyckades få in varken nicken eller den enkla petningen. Fast Viktor Noring är förstås bra i TFF-målet

Men det precisa tog sig med Trelleborgs 1-0 på Marcus Podes vänsterskott i den 51:a minuten. TFF:s släpande anfallare fick bollen av Jensen, och pricksköt i Ante Covics högra hörn. Elfsborgsmålvakten kunde inte göra mycket åt de skottet.

-Pode fick tag i den långa bollen och sen var det ett klassavslut. Efter målet fick vi ännu mer problem, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Sex minuter senare spelade Pode fram Jensen, som liggande gled på gräset och chippade bollen över Covic.
Och det hann bara gå en minut så gjorde TFF 3-0, målskytt Kristian Haynes. Oj vad det läckte i Elfsborgsförsvaret.

Tre insläppta bollar på sju minuter.
Och nära en fjärde men Fredrik Jensen sköt rakt på Covic. Och nickade utanför senare på ett fint inlägg.
Jobbigt för Elfsborg på riktigt gräsunderlag som vattnades av ett ymnigt regn.
Men det var inte där förlusten satt:

-Planen var inte dålig. Men våra rörelser och passningsspel höll inte kvalitet, sade Magnus Haglund.

Elfsborg fick en straff på slutet men Viktor Noring tog James Keenes hyggligt slagna boll.

Publicerad 2011-05-16 kl 22:22