TV: Trelleborg vände och vann mot Blåvitt

Hemma på Gamla Ullevi krossar Göteborg allt motstånd. Borta däremot är Göteborg - helt borta. Trots 1-0-ledning redan efter två minuter och totalt spelövertag i första halvlek blev det förlust mot Trelleborg 1-2.

Det är slående vilken skillnad där på Blåvitt hemma och borta. På Gamla Ullevi har laget åtta segrar av åtta möjliga med målskillnaden 24-2. På bortaplan är facit i bottenklass: bara två segrar och målskillnaden 4-10.
-Tyvärr har de varit så här på bortaplan. Vi gör en bra halvlek. Hemma däremot kan vi döda matcherna, säger Göteborgs Tobias Hysén.

Skytteligaledaren Hysén är inne i en tung period. Han har inte gjort ett mål på två månader. Senaste målet kom mot Malmö FF hemma på Gamla Ullevi den 25 maj när Hysén fastställde slutresultatet 2-0 i 69:e minuten.
-Jag vet men hade någon före säsongen sagt att jag skulle stå nio mål efter 16 matcher tycker jag det är rätt okej. Det gäller bara att vara på rätt ställe så lossnar målskyttet, säger Hysén.

Han var på alerten mot Trelleborg. Redan i andra minuten kom ett läge inne i straffområdet. Han tacklades när han skulle skjuta och knästående skickade han bollen vidare till Gustav Svensson som från nära håll pricksköt 1-0 i krysset.

Det skulle bli mer Hysén!
I tionde minuten nickade han strax utanför efter ett fint inlägg av unge backen Mikael Dyrestam.

I 16:e minuten var det bara ett strålande ingripande från Trelleborgsmålvakten Viktor Noring som hindrade Hysén från att spräcka nollan. Hysén nickade från nära håll men Noring gjorde en fenomenal reflexräddning.

Innan halvleken var slut hade Hysén haft ett avslut i ribbans ovankant (dock avblåst för offside) och ett skott i burgaveln från dålig vinkel.

Hysén hade ett gyllene läge också i andra halvlek men hans nick gick i ribban och ut.
-Han gör en bra räddning på första nicken och det ska mycket till om för att nicken som tar i ribban ska gå in, säger Hysén.

Matchen hade två ansikten. Göteborg dominerade totalt i första - i andra vände Trelleborg matchen med två mål på sju minuter i inledningen av andra halvlek.
-Vi var nere på nio men räddades av gonggongen, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl.

Han syftar på Göteborgs ledningsmål i andra minuten.
-Vi hade tränat i veckan på att få stopp på Göteborgs upprullningar och så åker vi på det målet efter två minuter. Det blev som en förlamning av spelarna i resten av halvleken, säger Prahl.

Segern gav Trelleborg arbetsro efter tre raka förluster i omstarten efter uppehållet.