TV: Trots jättechanser - Häcken tappade seger mot ÖSK

Två skott i ribban och en räddning på mållinjen räckte inte för att ge Häcken tre poäng hemma mot Örebro.
- Det känns pissdåligt. Vi hade ett tiotal chanser att göra ytterligare mål. Vi ska döda den här matchen tidigare, säger Alexander Faltsetas till C More efter matchen.

I spelaren visas höjdpunkterna från Häcken-Örebro.

Alexander Jeremejeff, tillbaka på Bravida Arena sedan återkomsten till Häcken, öppnade matchen med dunder och brak i den tionde spelminuten. Efter att Daleho Irandust snappat upp bollen vid mittcirkeln fick hemmalaget ett vasst kontringsläge. Irandust hittade Jeremejeff till vänster om straffområdet, som avslutade hårt i ribban.

Häcken fortsatte att trycka på och det kändes som om 1-0 hängde i luften. Lagets kanske vassaste läge i den första halvleken kom uppstod i stopptidsminuterna, då en misslyckad nickrensning från en ÖSK-försvarare hamnade framför fötterna på Nasiru Mohammed. Spelaren kom till ett stenhårt avslut på volley som prickade undersidan av ribban och fick hela Bravida Arena att rycka till.

- Nu är det Örebro som ser fram emot pausvilan, för Häcken trycker på, utbrast C Mores kommentator Patrik Westberg.

Häcken fortsatte att trycka på för ett ledningsmål i den andra halvleken, vilket till slut skulle betala av sig. En hörna från Daleho Irandust prickade pannan på Alexander Faltsetas, i den 63:e matchminuten, som kunde placera in 1-0.

Häcken var till synes närmst att även göra nästa mål. I den 68:e matchminuten tvingades ÖSK-försvararen Daniel Björnkvist rädda ett avslut på mållinjen, efter att Alexander Jeremejeff snappat upp en retur från Nasiru Mohammeds skott.

Istället blev det Örebro som skulle chocka. En ÖSK-kontring landade framför fötterna på Kennedy Igboananike från vänster i straffområdet. Trots svag vinkel lyckades anfallaren komma till avslut och prickade sitt 50:e allsvenska mål i den 76:e matchminuten.

- Var kommer målet ifrån? Ingenstans! sa en märkbart chockad Patrik Westberg.

Efter matchen var Häckens målskytt, Alexander Faltsetas, märkbart missnöjd.

- Det känns pissdåligt. Vi hade ett tiotal chanser att göra ytterligare mål. Vi ska döda den här matchen tidigare. De hade ett skott på mål och det känns som om vi tappade vinsten, säger han till C More efter matchen.

Häcken: Abrahamsson – Ekpolo, Lindgren, Hammar, Arkivuo – Friberg, Mohammed, Faltsetas – Irandust, Jeremejeff, Paulinho

Örebro: Jansson – Lorentzson, Almebäck, Ring – Björnkvist, Rogic, Mårtensson, Granlund – Besara, Igboananike, Omoh