Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

TV: Trots superettan - Helsingborg vill öka publiksiffrorna

Nästa

Avbryt
Försök igen

Helsingborg spelar nästa år i superettan.
Trots det vill man öka publiksnittet.
- Vi har en ambition om att öka våra publiksiffror, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze till Fotbollskanalen.

Helsingborg upplever en tung period som förening just nu. Laget förlorade som bekant kvalet mot Halmstad och reaktionerna från fansen blev våldsamma. I går kom beskedet att Henrik Larsson slutar som tränare och dessutom har klubben brottats med röda siffror under en längre tid.

Men nu blickar klubben framåt och en viktig del i det arbetet blir att få tillbaka publiken till arenan. Olympia har under säsongen varit föremål för renovering, men till nästa säsong är arbetet färdigställt. Helsingborg har därför satt upp det något djärva målet att öka sina siffror 2017.

-Vi hade budgeterat 8000 och jag tror att vi snittade 7600 på ett halvt Olympia. Nu har vi ett färdigställt Olympia till premiären 2017 i början på april och vi har en ambition att öka våra publiksiffror till nästa år, säger klubbdirektören Mats-Ola Schulze till Fotbollskanalen.

Det är ingen hemlighet att Helsingborgs ekonomi varit dålig under flera års tid och Schulze är medveten om att klubben nu måste arbeta utefter en mindre kostym.

-Vi är beslutsamma, vi är målmedvetna och vi står tillsammans. Vi har fått en enorm respons ute i geografin, både från företag, supporters och så vidare och det ger en väldig kraft till oss som är inne i organisationen. Vi måste ställa om verksamheten och vi måste bygga vidare på det nya Helsingborgs IF på det nya Olympia.

Se hela intervjun med Mats-Ola Schulze i klippet.

Publicerad 2016-11-24 kl 16:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER