TV: Tung seger för Sundsvall - första sedan premiären

Sundsvall hade fem raka oavgjorda matcher i allsvenskan. Samtidigt hade man bara gjort ett mål framåt.
I kväll gjorde man två och tog alla tre poängen borta mot Örebro.

Efter en tempofattig och svag inledning från båda lagen, skapade Maic Sema matchens första farlighet efter 25 minuter. Efter ett fint väggspel fick ÖSK-mittfältaren bollen fri i straffområdet, men han fick inte till avslutet och bollen smet över.

Bara minuter före halvtidsvilan kom matchens första mål. Sundsvalls Noah Sonko Sundberg fick till ett bra skott otagbart för ÖSK-målvakten Oscar Jansson.

Efter timmen spelad drog Damien Plessis i hemmalaget på sig en frilägesutvisning. Oturen skulle inte sluta där för ÖSK.

Först missade högerbacken Martin Lorentszon ett jätteläge på hörna och med kvarten kvar rullade Linus Hallenius in 2-0 för Sundsvall, efter att Oscar Jansson i målet först stått för en jätteräddning.

Förlusten för Örebro innebär att de nu har sex raka matcher utan seger. Sundsvall tog i sin tur sin första seger sedan den allsvenskan premiären hemma mot AFC Eskilstuna.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Örebro: Jansson - Lorentzson, Plessis, Almebäck, Ring - Sema, Gerzic, Rogic, Omoh - Sköld, Besara

Sundsvall: Naurin, Danielsson, Björkander, Sonko Sundberg - Larsson, Suljevic, Steindorsson, Olsson - Morsay, Wilson, Gall