TV: Tungt för Ranégie - och Hamads mål bortdömt

Mathias Ranégie står fortfarande på noll mål i MFF. Mot Trelleborg fick han chansen på stopptid - men prickade ribban.

Borta illa, hemma inte jättebra. Malmö kom hem från sin Europaresa och fick bara 1—1 hemma mot Trelleborg på söndagen.

Jiloan Hamad lobbade in bollen och trodde att han hade avgjort det allsvenska Skånederbyt med drygt tio minuter kvar.

Men domare Michael Lerjéus godkände inte målet: Det var frispark på Hamad i momentet före.

- Det känns som att han blåser några sekunder efter att bollen hade gått in i mål. Men det hände så snabbt, jag hängde väl inte med, sade en besviken Hamad efteråt.

Inte heller hans tränare Rikard Norling var helt nöjd med Lerjéus bedömning.

- Jag tror att han gärna hade fått något grässtrå i pipan, så att det hade satt stopp så att han inte kunnat blåsa, sade Norling och fortsatte:

- Men så är det. Vi är inte tillräckligt bra själva för att sitta och kritisera domaren.

Sega ben

Nej, Malmö var inledningsvis inget vidare. Tre dagar efter 1—4-kraschen i Alkmaar såg hemmaspelarnas ben rätt sega ut — och trots en veckas vila såg det ungefär likadant ut hos Trelleborg.

MFF behövde dock inte springa särskilt mycket för att ta ledningen: Daniel Larsson satte 1—0 på straff redan i den fjärde minuten.

Därefter hände inte mycket framåt i MFF fram till den 54:e minuten då Mathias Ranégie var nära att göra sitt första mål för klubben, men hans fina konstspark gick tätt utanför Viktor Norings mål.

I stället kvitterade Trelleborg i anfallet efter, hjälpta av en målvaktstavla. Kristian Haynes drog till en bra bit utanför straffområdet, bollen gick rakt mot Johan Dahlin — men studsade framför honom och fortsatte in i mål.

Först då drev Malmö upp tempot och höjde kvaliteten.

- Det är någonting som jag ska ha ur dem från första till sista minut. Och när det kanske blir 15 minuter i stället så är det ju inte tillräckligt bra, sade Rikard Norling.

Ribbträff från Ranégie

Efter Hamads lobb nickade Ranégie i ribban. Men det ville sig inte.

- Det kunde ha gått vägen i alla fall med de här marginalerna, men vi vill inte leva på dem på hemmaplan, sade Norling.

- I helhet tycker jag inte att vi gör en bra match, sade Jiloan Hamad.

Malmös har problem med anfallsspelet. Kanske exemplifieras det allra bäst av Daniel Larsson, som gjorde två mål när Malmö vann vårens derby mot Trelleborg med 4—2. Han har nu gjort fem allsvenska mål i år. Tre av dem mot Trelleborg.

MFF: Johan Dahlin, Ulrich Vinzents, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho, Ahon Mehmeti, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Mathias Ranégie, Daniel Larsson

Trelleborg: Viktor Noring, Magnus Andersson, Peter Abelsson, Tuomo Turunen, Erdin Demir, Kristian Haynes, Ibrahim Korona, Andreas Wihlborg, Marcus Pode, Mattias Adelstam, Fredrik Jensen

Publicerad 2011-09-18 kl 23:02