POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Turinas jätteräddning räddade AIK

Stökigt före och under årets första Stockholmsderby. Och inte mycket till underhållning på planen. Djurgården och AIK spelade 0—0.
- Vi kan mycket bättre, säger DIF-tränaren Carlos Banda.

Det var som vanligt vid ett kvällsderby på Råsunda. Boxning mellan fansen på vägen dit, stopp i tunnelbanan och väl inne på arenan bjöd klackarna på en uppvisning i alla möjliga lag- och regelöverträdelser.

När bengalerna slocknat, knallskotten ekat ut och rökbombernas länge ogenomträngliga ridåer slutligen skingrats, blåste Jonas Eriksson för avspark, nio minuter efter utsatt tid.

I halvtid fick polisen ett och annat att pyssla med när det brakade lös i närheten av Djurgårdens läktarsektion.

Fotbollen?

Mycket slit och släng

Visst, hettan och passionen fanns där. Det smällde friskt i närkamperna. Ingen klev undan. Men det var mest av allt typisk tidig allsvensk aprilfotboll med mängder av feladresserade passningar, individuella misstag och skeva avslut.

AIK hade något vassare struktur på spelet, mer tyngd, skapade mest och borde fått en straff när Joel Riddez stoppade bollen med en tydligt utsträckt arm.

Men domare Eriksson valde att fria.

Joona Toivio och Jani Lyyski såg inte alls bekväma ut i Djurgårdens mittförsvar och inte underlättades deras jobb av att de finländska landslagsmännen Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen slarvade bort bollar som öppnade för AIK-kontringar.

- Det var ganska irriterat i halvtid, säger Banda.

Men den där riktigt heta chansen fick inte AIK. Närmast var Martin Kayongo-Mutumba när han sköt tätt utanför.

- Vi hade en bra första halvlek, men orkade inte riktigt i andra när Djurgården hade mer boll, säger nye AIK-tränaren Andreas Alm.

- En medioker halvlek av oss.

Djurgården?

Hämäläinens distansskott rensades på mållinjen av Martin Lorentzson i början av andra och Sebastian Rajalaksos högerträff var farligt när att skänka premiären ett mål redan efter två minuter.

Alm plockade ut Mutumba med kvarten kvar och satsade på Ibrahim Bangura. Effekten uteblev.

Samtliga inblandade aktörer, på planen som på läktarna, hade bränt sitt bästa krut och någon slutforcering kom inte från något håll.

Ändå höll det på att bli Djurgårdsseger på tilläggstid, men Ivan Turina fick fenomenalt nog en hand på Lyyskis nick.

- En fantastisk räddning, säger Alm.

- Båda lagen hade laddat för den här premiären för att få en flygande start. Nu lyckades ingen. Det var chansfattigt, men en fantastisk inramning.

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2011-04-05 kl 00:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå