TV: Tveksam straff i matchens sista minut förändrade allt - 2-2 mellan J-Södra-Elfsborg

I det absolut sista som hände i matchen mellan J-Södra och Elfsborg fick hemmalaget en straff.
Robert Gojani stegade fram och satte upp bollen i nättaket till 2-2.

Elfsborg var på väg att vinna matchen med 2-0. Men J-Södra reducerade med en kvart kvar och i matchens sista händelse kvitterade de också - på en tveksam straff.

Det blev dock en riktig smakstart på matchen för Elfsborg. Redan i den sjunde minuten blev Emir Bajrami fälld i straffområdet vilket resulterade i en straff som Samuel Holmén placerade in till ledning för Elfsborg.

Knappt en kvart in i matchen hade sedan J-Södras Tommy Thelin ett drömläge att kvittera när han var ensam mot målvakten, men hans avslut satt rakt på Ellegaard.

Och hemmalaget pressade Elfsborg rejält.

När klockan tickade upp mot en halvtimme fick Fredrik Olsson en perfekt djupledspassning. Men när han petade in bollen i mål blåstes det av för offside. Och Thelin var även han framme en gång - när han drämde till bollen på volley in i mål. Men även det målet blev bortdömt för offside. Den här gången var det en väldigt tveksam sådan.

Trots en stark halvlek av hemmalaget stod det 0-1 i halvtid.

Och 20 minuter in i den andra halvleken klev i stället Simon Lundevall fram och satte en perfekt passning med yttersidan fram till Daniel Gustavsson som blev fri med målvakten och satte in Elfsborg andra mål för kvällen.

Med kvarten kvar att spela kom sedan det där efterlängtade reduceringsmålet för J-Södra. Det var Daryl Smylie som satte upp bollen i nättaket från en meter framför målet. Och drygt fem minuter senare var han nära att också kvittera för sitt J-Södra.

Men hans något misslyckade avslut från innanför straffområdet gick precis, precis utanför stolpen. Det blev sedan också blåst för offside.

Det såg ut att bli 1-2 - men i det absolut sista som hände i matchen skedde det som förändrades allt.

J-Södra fick en straff för hands som Robert Gojani klev fram för att ta. Det var mycket protester från Elfsborg-håll men Gojani höll sig kylig.

Bollen, den satte han rätt upp i nättaket och matchen slutade 2-2.

Startelvor

Jönköpings Södra: Marmolejo Mancilla - Karlsson, Calisir, Karlsson, Siwe - Gojani, fendrich - Kozica, Smylie, Thelin - Olsson.

Elfsborg: Stuhr Ellegaard - Manns, Jönsson, Nilsson, Lundqvist - Gustavsson, Olsson, Holmén, Lundevall - Jebali, Bajrami.

-
-

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-18 kl 20:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.