0-1 Eriksson (15')
1-1 Ijeh (60')
1-2 Eriksson (75)
2-2 Aubynn (83')

Två 35-åringar och en tveksam straff räddade nye tränaren Jan Maks Gaisdebut från att bli fiasko.

Jeffrey Aubynns och Peter Ijehs mål betydde 2—2 mot Åtvidaberg, som spelade mycket bättre fotboll än göteborgarna.

Sällan har ett hemmalag presterat så lite fotboll och ändå fått ihop två mål som Gais gjorde denna soliga lördag i det allsvenska mötet.

Under den första timmen på Gamla Ullevi fick Jan Maks lag knappast till en enda passning som ledde någonvart, medan Åtvidaberg visade upp ett tryggt och konstruktivt passningsspel. Det resulterade i 10—2 i avslutningar för gästerna redan i första halvlek men bara 1—0 i mål — Magnus Eriksson prickade in ledningsmålet ur svår vinkel mellan benen på Dime Jankulovski.

I halvtid agerade Jan Mak.\~Då bytte han in den gamle allsvenske skyttekungen Peter Ijeh (24 mål för Malmö 2002).

Ijeh bidrog till en liten skärpning i spelet och fixade en oväntad kvittering i 60:e minuten. Nigerianen skallade in 1—1 med kraft, tätt under ribban, på Jeffrey Aubynns exakta hörna.

Magnus Eriksson svarade direkt med att pricka in sitt andra mål, fint framspelad i djupled av Jesper Arvidsson.

Tio minuter från slutet fick Gais straff när Jakob Olsson blev stämplad i Åtvidabergs straffområde. Jeffrey Aubynn använde sin känsliga vänsterfot igen — och placerade in 2—2 till vänster om Gustav Jansson.

Gais
Jankulovski - Angus, Ekunde, Lundgren, Moenza - Gustafsson, Aubynn, Ayarna, Olsson - Romario, Tornblad

Avbytare: Ijeh, Mujcic, Florén, Edström, Maljici, Sillanpää, Gustafsson Lohaprasert

Åtvidaberg
Jansson - Tinnerholm, Pettersson, Hallingström, Arvidsson - Zhubi, Abubakari, Nilsson, Bergström - Prodell, Eriksson

Avbytare: Mete, Möller, Zatara, Da Silva, Johansson, Gustavsson, Arenfeldt Olesen

Publicerad 2012-08-04 kl 17:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.