POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Upp till politikerna: ”Klubbar och förbund har gjort vad de kan göra”

De svenska huliganproblem måste få en lösning. Och det är regeringen som måste agera.
- Alla är ense om att klubbar och förbund gjort vad de kan göra, säger Olof Lundh i TV4 Sporten.

Efter att ytterligare en match fick avbrytas kräver nu Fotbollssverige åtgärder för att man ska kunna få bort problemen från arenorna. Regeringen signalerade idag att man tar situationen på allvar när statsminister Fredrik Reinfeldt uttalade sig om problemet, och menade att det var ett djupt samhällsproblem där unga män väljer våldets väg för att kanalisera sin frustration.

- Det syns inne på våra fotbollsarenor men det syns också utanför. Problem med deras våldanvändning är att de lätt blir våldets advokater. Det här är unga män som riskerar att fortsätta slå sambos och barn, sa han till TV4.

Olof Lundh, Fotbollskanalens chefsredaktör, uppmanade under tisdagen Reinfeldt till att agera. Efter statsministerns uttalande menade Lundh att Reinfeldt talade runt problemet - i stället för att nämna lösningar.

- Tyvärr kommer han inte med några konkreta åtgärder, utan han talar mer runt det och säger att han tar det på fullt allvar.

- Alla är ense om att klubbar och förbund gjort vad de kan göra. Det handlar om att det måste tillsättas resurser – det går inte att sätta högre krav på klubbarna.

Svenska fotbollförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, är besviken på rådande lagstiftning och menar att man måste skärpa reglerna om fotbollen ska få bukt med problemen.

- Det måste leda till konsekvenser för den som springer in på planen. Kriminell verksamhet är kriminell även om den utövas inne på en fotbollsarena. Det ska man tala om – i stället för att säga ”använd den lagstiftning som finns” – men den fungerar ju inte.
Justitieminister Beatrice Ask kontrade med att klubbar och förbund ska använda den lagstiftning som finns, och att det tar tid att klubba igenom nya lagar.

Publicerad 2011-05-26 kl 00:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå