TV: Upphämtning och drömmål - Elfsborg föll ändå

Elfsborg genrepade mot danska Nordsjälland i en målrik tillställning, där Elfsborg bjöd på både darrigt försvarsspel och drömmål.

Efter att ha kryssat mot nykomlingarna AFC Eskilstuna och Halmstad i Salou åkte Elfsborg till Danmark och Farum för att möta Nordsjälland. Det dröjde bara drygt sex minuter innan Nordsjälland tog ledningen genom Ingvartsen. Men Elfsborg kvitterade 25 minuter in, när Daniel Gustavsson sprang på en fin djupledsboll och fick på en riktig fullträff  till 1-1.

Sedan såg det ut som att Nordsjälland skulle springa ifrån, när både 2-1 och 3-1 satt i Elfsborgs mål på liknande sätt, låga inspel i straffområdet som försvaret inte fick undan.

Elfsborg satte dock fart i andra halvlek och gjorde både 2-3 och 3-3 efter fina anfall. Jesper Karlsson med ett bra men inte otagbart skott, och sedan Alex Dyer med matchens delikatess; en snabb mottagning utanför straffområdet och en vacker volleylobb över Alex i Nordsjällands mål.

Men danskarna fick sista skrattet med ett sent 4-3-mål i 87:e minuten.

Patrik Carlgren spelade inte för Nordsjälland.