POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Valdet Rama krutade in matchvinnaren - efter soloprestation

Först sköt han in sig med att träffa ribban.
Nästa gång var Abbas Hassan chanslös.
-Vackert, men poängen var viktigare, säger Valdet Rama.

Örebro slog IFK Norrköping på Nya Parken med 2-0 (1-0) i fotbollsallsvenskan och det var Ramas ledningsmål som var matchens nummer.

Rama kom över bollen halvvägs in på Norrköpings planhalva, åt vänsterkanten till. Där började matchens stora nummer. En slalomfärd till seger. Eller snarare ett störtlopp, för undan gick det. Första porten hette Martin Smedberg-Dalence och han stod på hälarna.

Rama vred inåt, Petru Racu passerades lika enkelt. Mittbacken Anders Wikström valde att stå kvar. Han borde ha stött fram. Rama smet förbi. Vred kroppen, snärtade till med högervristen och bollen borrade sig in tätt intill Abbas Hassans vänstra stolpe. Vackert, som sagt.

"Har ett riktigt bra skott"
-Valdet har ett riktigt bra skott när han kommer i läge. Både ribbträffen och målet var exempel på det. Han fick också en sån där "gata" att vandra i som uppstår när andra springer i djupled, säger Sixten Boström, tränare i Örebro.

Med Norrköpingsögon var målet alldeles för billigt.

-Vi måste få tryck på bollhållaren där, säger tränaren Janne Andersson.

Det lagförsvar som starkt bidrog till att ta nykomlingen till toppen i serieinledningen har rämnat rejält sedan dess. Förluster mot Mjällby, Elfsborg, Syrianska och nu Örebro betyder att Norrköping bara tagit en poäng (2-2 mot IFK Göteborg) de senaste fem matcherna - och stadigt sjunker i tabellen. EM-kvaluppehållet kommer lägligt.

Ändå var det några gånger nära att bli en helt annan utgång på onsdagskvällen.Norrköping lyfte sig rejält i andra halvlek. Men skadan var redan skedd.

-Vi var för försiktiga i första och det har delvis med bristande självförtroende att göra. Efter 0-3 på en kvart (mot Syrianska i söndags) vill man vara noga med att inte släppa till något. Den första kvarten i andra var den bästa i år. Surt som tusan att inte få in bollen när vi hade sånt tryck, säger Andersson.

Christopher Telo i friläge var närmast kvittering, men John Alvbåge täckte till hörna.

Kontring avgjorde
Men bara nära ger inga poäng. I stället kontrade Patrik Anttonen in 2-0.

-En ytterback som inte har några nerver alls seglar igenom och får in bollen med en yttersida, säger Sixten Boström.

Och ser belåten ut. Det ska han vara. Laget vinner utan att imponera och klättrar uppåt i tabellen.

Publicerad 2011-05-25 kl 22:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå