TV: Vibe direkt en frälsare för IFK Göteborg - målskytt och fixade straff i segern mot HIF

GÖTEBORG. Målskytt till 1-0, fixad straff till 3-0 mot Helsingborgs IF. Lasse Vibe gick direkt in i en hjälteroll i sin första match i Göteborg sedan sommaren 2015.
- Det är nästan som en dröm, säger Vibe till C More.

Efter en trevande start mot Elfsborg i förra hemmamatchen gjorde IFK Göteborg, lite från ingenstans, 1-0 och 2-0 tidigt i matchen. IFK Göteborg upprepade samma matchutveckling även i sin andra hemmamatch för året: 1-0 och 2-0 tidigt, detta efter en inledning med ställningskrig mot Helsingborgs IF.

Den här gången var det en ännu mer uppmärksammad målskytt: Lasse Vibe. Dansken gjorde sin första hemmamatch sedan återkomsten, och drog till med ett kvalitetsavslut mot bortre stolpen efter elva minuter.

Fem minuter senare var det 2-0 efter mål av Carl Starfelt, hans första allsvenska mål på 54 matcher. Det hade också kunnat bli större siffror för Blåvitt. August Erlingmark hade ett hårt avslut nära mål efter en fast situation, och Patrik Karlsson Lagemyr kom ur vinkel i ett friläge och misslyckades med ett lobbförsök.

Det stod dock 2-0 i halvtid, där det enda negativa för IFK var att Junes Barny gick ut skadad.

- Det är nästan som en dröm, sa Vibe om sin återkomst till C More i halvtid.

- Väldigt känslosamt. Jag kan nästan inte beskriva känslan. "Väldigt gött", som de säger i Göteborg, fortsatte han.

När andra halvlek satte igång så hade HIF fortsatta problem att komma igång, och chanserna handlade mer om det skulle bli 3-0 än 2-1. Det gick så långt att HIF gjorde ett trippelbyte efter en halvtid, i ett försök att få in mer energi och ännu snabbare spelare i David Boysen, Max Svensson, och Kundai Benyu.

Bara någon minut senare kom dock 3-0. HIF:s målvakt Kalle Joelsson slog en låg pass i eget straffområde, Markus Holgersson spelade tillbaka och rev sedan ner en springande Lasse Vibe, och det blev straff som Benjamin Nygren satte. 17-åringens tredje allsvenska mål den här säsongen.

På stopptid blev det dock en reducering, till 3-1, efter mål av Max Svensson.

Matchen slutade också 3-1, och IFK Göteborg gjorde en bra allsvensk match för tredje matchen i rad efter 3-0 mot Elfsborg och en oturlig 1-2-förlust mot Djurgården. Bägge lagen spelar också match igen redan på torsdag: IFK mot Kalmar FF, Helsingborg mot Gif Sundsvall.

- Jag sa det till Rasmus innan matchen att det finns inte något bättre än att spela en fotbollsmatch på Ullevi med mycket folk, mycket fans och bra gräs. Det är det bästa som finns och jag är lycklig över att få göra det, säger Benjamin Nygren till C More.

IFK Göteborg: Anestis – Ohlsson, Starfelt, Calisir, Wernersson (84') – Erlingmark, Barny (44') – Nygren, Karlsson Lagemyr, Yusuf – Vibe (68')

Inhoppare: Affane (44'), Abraham (68'), Da Graca (84')

Helsingborgs IF: Joelsson – Randrup, Holgersson, Granqvist, Eriksson – Persson (62'), Abubakari – Moro, Wanderson (62'), Farnerud (62') – Jönsson

Inhoppare: Benyu (62'), M.Svensson (62'), Boysen (62')