TV: Wede avgjorde på tilläggstid - med sanslöst frisparksmål

Helsingborg hade sex raka förluster och var pressade att ta poäng i mötet med Gif Sundsvall - då avgjorde Anton Wede på tilläggstid med ett sanslöst frisparksmål som gav 2-1 och tre viktiga poäng.

Helsingborgs senaste fem matcher på Olympia hade slutat med förlust. Nu hoppades laget att den negativa trenden skulle vända - och det går knappast att göra det på ett skönare sätt.

Jordan Larsson började på bänken. Jesper Lange och Linus Hallenius startade i stället på topp.

Sundsvall var nära att få en riktig drömstart efter att Lars Christian Krogh Gerson träffade ribban bara minuter in i matchen.

Frederik Helstrup Jensen försökte spräcka målnollan för HIF när han nådde högst på en hörna strax innan halvtidspausen. Tommy Naurin sträckte dock ut och tippade försöket över ribban.

Krogh Gerson, som tidigt träffade ribban i mattchen, fick ett bra frisparksläge 10 minuter in i andra halvlek. Han tog chansen - och knorrade in 1-0 förbi en stillastående Pyzdrowski i HIF-målet.

Men kvitteringen dröjde inte länge. Monday Samuel nådde högst på en hörna och kvitterade för Helsingborg.

HIF kom nära ett sent ledningsmål när Lalawele Atakora fläkte sig fram på ett inlägg vid bortre stolpen. Men nickförsöket blev för tamt och bollen var aldrig nära att gå i mål. Svag insats av inhopparen.

Men på stopptid klev i stället Anton Wede fram - och gjorde ett sanslöst frisparksmål. En frispark, närmare halva plan än själva Sundsvallsmålet, letade sig på något vis ända in i mål. Vilket avgörande!

- Det råkade bli ett drömmål, säger Wede efter matchen.

Helsingborg tog därmed tre blytunga poäng i bottenstriden.

Helsingborg: Pyzdrowski - Landgren, Larsson, Helstrup Jensen, Eriksson - Ralani, Mårtensson, Samuel, Wede - Lange, Hallenius

Sundsvall: Naurin - Larsson, Danielsson, Sonko Sundberg, Olsson - Tranberg, Suljevic, Krogh Gerson, Silva - Wilson, Eklund