POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Wiland tycker klubbarna kan göra mer kring machokulturen: "Det syns alldeles för lite"

Foto: TV4.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inslaget i spelaren.

Det finns mycket att jobba med vad gäller jargonen i ett omklädningsrum.
Johan Wiland talar av erfarenhet.
- Det görs alldeles för lite, säger han i TV4:s ”Efter fem”.

Peter Svensson, som jobbar för den ideella föreningen Huskurage, har tidigare varit anlitad av Svensk Elitfotboll för att arbeta med frågor kring sexism, machokultur och psykisk ohälsa kopplat till fotbollen. I en artikel i Fotbollskanalen för en vecka sedan hävdade han att det finns stora problem med en machokultur inom fotbollen som får negativa konsekvenser. 

På torsdagen gästade han, reportern Andréas Sundberg och målvakten Johan Wiland, som tidigare berättat om problem med sin psykiska hälsa, ”Efter fem” i TV4.

Wiland menar att klubbarna har mycket att jobba med för att förändra klimatet.

- Jag tycker inte att det syns så mycket i klubbarna. Alldeles för lite. Det finns mycket, mycket mer att göra, säger Wiland.

Wiland vill framför allt att klimatet ska göra så att människor vågar visa sig sårbara, vilket inte alltid är fallet i dag.

- Jag tycker att det är viktigt at man vågar visar vem man är, känslor, att man får vara ledsen och besviken. Inte bara över hur matchen blev och hur den slutade. Som människa mår man inte alltid hundra procent utan det finns alltid saker att bearbeta. Jag tror att det är viktigt att man får sin röst hörd och att man får lämna ut sig. Kan man göra det i ett omklädningsrum så kan man också bli mycket starkare tillsammans.

Se inslaget i spelaren.

Publicerad 2019-02-21 kl 20:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå