TV: Wilton kung när Malmö hjälpte HIF mot guldet

Malmö FF gav värsta konkurrenten Helsingborg en hjälpande hand i guldstriden när laget besegrade Elfsborg med 2-1 på hemmaplan. Elfsborg är nu sex poäng efter serieledande Helsingborg.

Segerskytt blev Malmös brasilian Wilton Figueiredo som är inne i ett målstim för tillfället. Han gjorde både 1-0 och segermålet 2-1.

I Champions League-kvalet mot Dinamo Zagreb i tisdags gjorde han 1-0-målet på en lurig frispark. I matchen mot guldjagande Elfsborg slog han till igen.
Han fixade själv frisparken utanför Elfsborgs straffområde. Frisparken var väl inte helt solklar om man ska vara ärlig.

Malmö ställde upp vänsterskytten Ricardinho och högerskytten Figueiredo - som tog frisparken och skruvade den elegant över muren in i mål.

Spel- och chansmässigt var det en jämn halvlek. Malmö hade bollen mer men hade förutom Figueiredos frispark inga andra farligheter.

Elfsborgs bjöds på sitt bästa läge av Malmömålvakten Dusan Melicharek som var ute och seglade. Elfsborgs Lasse Nilsson fick chansen men hans skott rensades bort på mållinjen av Markus Halsti.

I inledningen av andra halvlek skulle Lasse Nilsson få en ny chans och den här gången missade han inte. Han stötte från nära håll in Johan Larssons fina inlägg.

Efter kvitteringen handlade det mycket om Elfsborg. Bästa läget hade en fristående Niklas Hult som dock sköt över målet när han fick tag i en retur efter Jon Jönssons frispark.

2-1 kom när MFF gjorde en blixtsnabb spelvändning och i en fantastisk aktion med snabbt spel passade Hamad till Mehmeti som direkt serverade Wilton som med en hård yttersida skruvade in 2-1 til Malmö