0-1 23' James Keene 1-1 83' Zavadil

Örgryte står vid fotbollsavgrundens kant och tittar ner i det mörka, jobbiga, obehagliga.
1-1 (0-1) mot Elfsborg var precis det som helst inte fick hända.
Nu är Öis näst sist i tabellen.

Före avspark låg Örgryte på kvalplats och hade övertag mot Djurgården och Hammarby i kampen om att slippa Superettan. Det läget höll i 24 minuter.
Sedan rusade James Keene mot mål efter en nick från Daniel Mobaeck och gjorde 1-0. Enkelt och rakt, inga krusiduller.

Örgryte hade före matchen pratat mycket om att våga spela ut, att våga försöka. Och det syntes. Örgryte satsade framåt, sökte lägen och hittade chanser. Men det dröjde länge innan det blev något mål.

Marcus Allbäck hade lägen, Alvaro Santos hade lägen, Björn Anklev hade ett läge som Elfsborgsmålvakten Ante Covic nog knappt själv begrep hur han lyckades peta bort.
Inte förrän i 84:e minuten sprack Covics nolla. Han boxade halvdant undan en boll som hamnade hos Pavel Zavadil som gjorde 1-1.
Inte tillräckligt för att bevara kvalplatsen, men ändå viktigt.

Elfsborg är svårt att möta även när utgångsläget är mindre nervigt än vad det för Örgryte den här kvällen. Och när man måste satsa som göteborgarna så blir det lätt luckor bakåt.
Men Öis fortsatte ändå att våga. 1-1 gav ännu mer energi, ännu vildare attacker. Men mer än oavgjort blev det inte.

Publicerad 2009-10-28 kl 20:41