POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

TV: Zlatan försöker hjälpa Bajen i värvningsarbete: "Vi i Hammarby väntar på dig"

Foto: Bildbyrån/Twitter.

Zlatan Ibrahimovic blev i fjol delägare i Hammarby.
Nu försöker han hjälpa klubben att värva den eftertraktade talangen Akinkunmi Amoo.
- Vi i Hammarby väntar på dig, säger svensken i en video.

I fjol gick Zlatan Ibrahimovic in som ny delägare i Hammarby. Svensken köpte 50 procent av AEG Swedens aktier, vilket innebär cirka en fjärdedel av klubbens aktiter. Amerikanska Anschutz Entertainment Group äger cirka 47 procent av aktierna i Hammarby och äger även Los Angeles Galaxy.

Tidigare har Milan-anfallaren gjort reklam för Hammarby i sociala medier för att hjälpa klubben att sälja säsongskort, säsongskort som klubben sålde slut på tidigare i veckan. Och nu försöker Ibrahimovic hjälpa klubben igen. Men den här gången handlar det inte om att bidra till att sälja säsongskort – utan att försöka locka den nigerianske talangen Akinkunmi Amoo till Bajen.

 - Akin, min vän, hur mår du? Det här är Zlatan Ibrahimovic som kollar att du mår bra, tränar fotboll, äter bra, och har kul – vilket är det viktigaste av allt. Jag vill bara att du ska veta att vi i Hammarby väntar på dig. Laget väntar på dig, tränaren väntar på dig och särskilt fansen väntar på dig. Jag väntar också på dig. Jag ser fram emot att träffa dig och jag hoppas att allt är bra med dig. All lycka och ta hand om dig min vän, säger Ibrahimovic i videon.

Amoo, 17, har varit ett intressant namn för Hammarby tidigare, något som klubbens chefsscout Mikael Hjelmberg berättade för Fotbollskanalen förra våren.

- Det (Amoo) är en jättebra spelare. En offensivt lagd spelare som har både teknik, speluppfattning och kvickhet. Han är en av jättemånga bra spelare som deltar i afrikanska U17-mästerskapen, sa Hjelmberg i april förra året, när Bajen närvarade på mästerskapet för att scouta spelare.

Återstår att se om Hammarby lyckas att värva mittfältaren, som är ett intressant namn för flera klubbar. Bland annat är Borussia Dortmund och Milan intresserade av talangen.

Se videoklippet med Zlatan nedan.

Publicerad 2020-02-01 kl 10:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå