Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV4 slutar att sända AIK i tipslördag: "De följer inte gällande överenskommelser"

TV4 slutar att sända AIK:s matcher i Tipslördag. Mästarklubben följer inte gällande överenskommelser, anser kanalens fotbollschef Emir Osmanbegovic.
- Vi prioriterar andra lag framöver, säger han.

Enligt gällande avtal äger TV4 sändningsrättigheterna för allsvenskan och superettan. Den överenskommelse som ingåtts med Svensk Elitfotboll (SEF) och därmed i förlängningen alla elitföreningarna innebär att TV4 har rätt till studiointervjuer med spelare och ledare ute på arenorna.

Men TV4 upplever att AIK brustit i frågan. Emir Osmanbegovic hävdar att stockholmarna vid upprepade tillfällen struntat i att ställa upp med truppmedlemmar och personal vid intervjutillfällena kring matcherna.

- Vi har tagit beslutet att inte sända fler matcher med AIK inblandat inom ramen för Tipslördag, säger Osmanbegovic till fotbollskanalen.se.

Han förklarar att ställningstagandet gäller tills vidare och slår fast att resterande lag i allsvenskan visas som vanligt framöver.

- Vi kommer att prioritera de som respekterar gällande överenskommelser, det vill säga alla de andra 15 lagen. Det har AIK inte gjort, säger Osmanbegovic.

När fotbollskanalen.se kontaktar AIK:s vd Annela Yderberg hänvisar hon till kommunikationschefen Sophie Josefsson, som dock är sparsam i sina kommentarer.

- Vi har en god dialog med TV4 och både tror och hoppas att det här får en lösning inom kort, säger Josefsson.

Vad tycker ni om bilden som TV4 målar upp?
- Jag vill hellre diskutera det här direkt med berörda parter än via medierna. Problemen som uppstått är ju mellan oss och TV4.

Hur tänker ni agera för att komma till rätta med bojkotten?
- Som sagt vill vi ta det med TV4. Vi talades vid senast på lördagen och tror definitivt att det här ordnar upp sig, säger Sophie Josefsson.

Publicerad 2010-04-25 kl 13:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons