Två övertidsmål i Sundsvall

Gais såg ut att lura Sundsvall på tre poäng när Tommy Lycén på ett mästerligt sätt prickade in en frispark drygt en minut in på övertiden.
Men två minuter senare jublade hemmapubliken sedan Robert Mambo Mumba nickat in 1-1.

Efter en rätt trist allsvensk match tände det till rejält under de fyra tilläggsminuterna, och det räddade matchens underhållningsvärde.

-Det var andra gången som vi tappar en ledning så här sent in i matchen. Det var slarvigt. Vi hade alldeles för många bolltittare i den här situationen när Robert Mambo Mumba kunde gå upp och nicka in bollen, men det var ju fler än han som fick stå helt omarkerade. Vi måste lära oss att hantera sådana här situationer. Det får inte se ut som i en hönsgård, sade Gais tränare Magnus Pehrsson, som grämde sig över de missade poängen.

Under de ordinarie 90 minuterna lyckades Gais-spelarna inte åstadkomma knappt någon farlig målchans, det var först en dryg minut in på de fyra tilläggsminuterna som inhopparen Björn Andersson fick en brysk knuff i ryggen utanför straffområdet.

Tommy Lycén satte frisparken med stor känsla utom räckhåll för Sundsvalls målvakt Andreas Lindberg.

Rättvis kvittering
Den hotande förlusten kändes orättvis för Sundsvalls spelare, som haft ett rejält grepp om spelet i andra halvlek och skapat fyra-fem riktigt farliga målchanser. Men Gais-målvakten Dime Jankulovski hade briljerat med några riktigt vassa reflexräddningar.

-Vi hade tre-fyra riktigt stora målchanser. Där måste vi göra mål om vi ska kunna vinna matcherna. Men det är starkt av spelarna att ge järnet in i slutsekunderna efter 0-1-målet. Det var ingen tillfällighet att det var just Robert Mambo Mumba som nickade in kvitteringen. Han är stark i luften när han kommer in i kalabaliken och hetluften inne i boxen, sade Sundsvalls tränare Per Joar Hansen.

Knockad av egen målvakt
Sundsvalls bäste spelare mittbacken Stefan Ålander fick bäras ut på bår och missar returmötet mot Gais i Göteborg om en vecka. Ålander blev knockad av sin egen målvakt Andreas Lindberg som satsade för fullt i en luftduell och hans knä träffade Ålander mycket olyckligt i huvudet.

-Stefan har ådragit sig en hjärnskakning och vill det sig illa har käkbenet gått av. Han fördes direkt till Sundsvalls sjukhus, sade Per Joar Hansen.
Sundsvall fick klara sig utan sina två ordinarie mittfältare Joel Cedergren och Nuri Mustafa som var skadade.

-Det blev kännbart för oss. Vi hade länge svårt att vinna bollarna på mittfältet och fick jaga och stressa allt för mycket, konstaterade Sundsvallstränaren.
Gais saknade avstängde Wanderson do Carmo. Gais anfallsspel saknade verkligen den brasilianske spelmotorn som är tillbaka till returmötet i Göteborg och då lär Sundsvalls försvar få det betydligt svettigare.