Två tavlor - men Igboananike räddade poäng

Först självmål av Prince Ikpe Ekong.
Sedan en Rembrandt av Pa Dembo Touray. Men Kenndy Igboananike räddade ändå poäng för Djurgården i årets "galnaste" match.

Matchen mellan Djurgården och Elfsborg bjöd på mål i massor och slutade 4-4. Årets galnaste match? Ja, utan tvekan.

I början handlade det mesta om Prince Ikpe Ekong. Efter en kvart gav han DIF ledningen - Elfsborgsmålvakten Jesper Christiansen agerade tafatt på en frispark och Ekong kunde stöta in returen.
En kvart senare slog han till igen - men denna gång i fel mål. Elfsborgs skyttekung Denni Avdic slog ett inlägg som Ekong försökte rensa, men istället stötte han in 1-1 bakom en maktlös Pa Dembo Touray.

Djurgårdens reslige målvakt skulle stå för nästa tavla. I den 50:e minuten missbedömde han Stefan Ishizakis misslyckade inlägg totalt. Dembo skulle bara plocka upp bollen, men missade och 2-1 Elfsborg.

- Vi spelade väldigt bra i första halvlek, men vi gjorde väldigt många misstag. Först målvakten, Dembo, och sen gjorde Prince ett misstag också, säger Kennedy Igboananike till Canal plus.

Touray kunde dock dra en lättnadens suck när Igboananike nickade in 2-2 på en hörna i den 61:a minuten.
Men lättnaden blev kortvarig, Amadou Jawo sköt Elfsborg till ledning ännu en gång.
Och Djurgården kom tillbaka ännu en gång, Petter Gustavsson stod för kvitteringen till 3-3.

Men när Denni Avdic sköt in 4-3 med dryga kvarten kvar såg matchen ut att vara avgjord.
Det var den inte.

På tilläggstid träffade Sebastian Rajalakso ribban, returen studsade ner till Igboananike som enkelt kunde nicka in 4-4.

- Jag hade tur som stod där. Bollen kom till mig och jag behövde bara nicka in den, säger DIF:s poängräddare.

- Men om vi inte hade gjort de där misstagen hade vi vunnit matchen.

Elfsborgs Avdic var imponerad över DIF:s comebackvilja.
- Måste ändå ge Djurgården lite cred. De kämpar på och visar hjärta, säger han till Canal Plus.

Christian Hildén

Publicerad 2010-10-24 kl 20:00

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.