Två tvåmålsskyttar mellan Helsingborg och Djurgården

Djurgården och Helsingborg spelade 2-2 på Olympia.

Ingen Henrik Larsson, Rasmus Jönsson eller Magnus Arvidsson i HIF. Och ingen Oremo, Sjölund, Rajaalsko eller Youssef i Djurgården. Då klev Tobias Holmqvist och Philip Hellqvist fram för respektive lag.

17-årige Philip Hellqvist gav Djurgården 2-0 i första halvlek och direkt efter paus fixade 21-årige anfallaren Tobias Holmqvist en kvittering.

Först stötte Holmqvist in 1-2 sedan bortalaget misslyckat att ställa offiside och 2-2 skarvade han in sedan HIF rullat upp ett fint anfall.

Hellqvists 1-0 föregicks av en miss av HIF:s målvakt Daniel Andersson och tvåan av ett fint förabete från högerbacken Patrik Haginge.

Helsingborg var det något bättre laget sett över hela matchen och laget hade ett par fina chanser till 3-2 mot slutet.

På grund av landslagsspel saknade båda lagen ordentligt med ordinarie spelare.

- Jag tycker vi såg lite av vårt goda passningsspel, speciellt i andra. Även om vi släpper in två mål i första så tycker jag spelet är okej och vi är på väg tillbaka till den klass vi kan ha när vi är som bäst, säger tränaren Bosse Nilsson till hd.se.

Publicerad 2009-03-30 kl 18:13

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.