Tvåmålsskytten Mehmeti: Betyder mycket för självförtroendet

Malmö ordnade liten målfest i hemmapremiären mot Örebro. Det blev seger med 3-0, efter två mål av publikfavoriten Agon Mehmeti.

När långe och smale Agon Mehmeti gjorde mål i början av förra säsongen hittade ståplats snabbt en ramsa:
"Tunn som en rögad ål, ändå så gör han mål".

Nu har MFF-anfallaren lagt på sig några kilon.
Och han har fått ordning på sina krånglade ljumskar som höll honom borta nästan hela försäsongen i fjol.

-I år har jag spelat alla träningsmatcher, det betyder mycket. Förra året var jag mycket på bänken, så det var skönt att spela från start, sade Agon Mehmeti.

Efter två mål på sex minuter mot Örebro, plockade supportrarna fram ålramsan igen.
Den sjöngs i den 21:a minuten när Agon tryckte in 1-0, sedan anfallskompisen Daniel Larsson hoppat över bollen.

Och sex minuter senare, när han satte 2-0 sedan Daniel Larsson snott bollen från ÖSK-mittbacken Michael Almebäck och hittat luckan.

-Jag hittade luckan och klippte till. Att göra mål betyder väldigt mycket för självförtroendet för en anfallare. Dessutom är det bra för hela laget. I fjol var det mycket skriverier om att vi inte gjorde mål, det var tjatigt för hela truppen.
Örebro avslutade första halvlek med Almebäcks skott i stolpen.
Malmö öppnade direkt i andra halvlek med två stolpskott.

Och imponerade med snabba spelvändningar mot en motståndare som siktar på att bli ett allsvenskt topplag.
-Det var vi som var bra. De (Örebro) hade inget anfallsspel, vår backlinje spelade mycket stabilt, sade Mehmeti.
Med drygt tjugo minuter kvar sköt snabbe Guillermo Molins in 3-0, ur mycket liten vinkel.

Målet bekräftade MFF:s kraftiga övertag. Hemmalaget som också brände en straff till ett fjärde mål när Wilton Figueiredo sköt över.
Men spiken för Örebro kom redan med Agon Mehmetis andra fullträff.
-Att ligga under med två mål i pausen här är inget bra utgångsläge. Vi var med i början, men tappade boll när vi anföll och det utnyttjade Malmö med snabba omställningar, sade Örebros tränare Sixten Boström.