Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
32v

Tvisten mellan Brännström och Dalkurd till skiljenämnden: "Förvånad över brist på heder"

Foto: Bildbyrån.

Tvisten mellan Dalkurd och Andreas Brännström har inte lösts.
Nu tas den upp hos SvFF:s skiljenämnd.
- Det finns ett sådant ärende, svar ja, säger nämndens ordförande Owe Hultin till Fotbollskanalen.

Efter Andreas Brännström lett Dalkurd upp i allsvenskan var han en av huvudkandidaterna till att ta över IFK Göteborg. Övergången roddes dock aldrig i land och Dalkurd gjorde i stället klart med Azrudin Valentic som ny huvudtränare, trots att Brännström hade ett avtal med klubben över hela 2018.

I mitten av januari gick Dalkurd ut med att man avskedat Brännström, på grund av att man inte hittat en ”samförståndslösning”. Att Brännström blivit uppsagd höll han dock själv inte med om.

”Det är inte uppsagt, varför nån skrivit att det är det kan jag inte svara på”, skrev Brännström i ett sms till Fotbollskanalen då.

I slutet av december rapporterade Dalarnas Tidningar att det i parternas avtal fanns en angiven summa som Dalkurd skulle behöva betala till Brännström vid en eventuell uppsägning. Enligt tidningen erbjöd klubben dock en mindre summa än det.

Nu har ärendet blivit ett fall för SvFF:s skiljenämnd, det bekräftar nämndens ordförande Owe Hultin för Fotbollskanalen.

- Det finns ett sådant ärende som pågår, svar ja. I övrigt kan jag inte säga så mycket mer. Det finns ett sådant ärende och det är inte avgjort. I övrigt omfattas det av sekretess, säger han.

Dalkurds vd Mikael Ahlerup:

- Att det tas upp i förbundet och hos skiljenämnden, det är i det forumet som sådant här ska avgöras när parterna inte har en samsyn. Det tycker vi bara är positivt, att vi får frågan behandlad i rätt forum. I övrigt vill jag inte uttala mig eftersom Dalkurd i media inte kommenterar ärenden av personalkaraktär av respekt för de enskilda individerna, säger han till Fotbollskanalen.

Andreas Brännström har valt att ge en kommentar kring ärendet i ett sms till Fotbollskanalen.

”Det är enkelt. Man beställer en tjänst, sen betalar man för den. I det här fallet har jag utfört den beställda tjänsten med råge och de vill inte betala, utan drar istället in mig i en tvist där de anlitar en dyr advokat med uppgiften att utmåla dem som offer. Jag är förvånad över att ett par personers brist på heder får råda över en hel klubb, men det är nya tider. 51-procentsregel eller ej, det är en person som bestämmer och övriga agerar lydigt.”, skriver Brännström.

Personen som Brännström åsyftar är miljardären Kawa Junad som äger 49 procent i Dalkurd och som skjutit till stora summor pengar till klubben den senaste tiden.

Andreas Brännström vill inte ge några ytterligare kommentarer i ärendet.

Publicerad 2018-04-10 kl 17:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons