TV+Text: Helsingborgs makalösa utdelning och vändning

I underläge i halvtid — i klar ledning i början av andra halvlek.
Serieledande Helsingborg gjorde tre mål på fyra minuter borta mot BP, vann med 3—1 och behåller avståndet till jagande Malmö FF i allsvenskan.

I den första halvleken satt ingenting för Helsingborg.
Rasmus Jönsson hade tvingat Brommapojkarnas målvakt Kristoffer Nordfeldt till två fina räddningar, Ardian Gashi hade nickat i ribban och Mattias Lindström hade skarvat bollen utanför i bra läge framför mål, men det stod fortfarande en nolla i bortalagets målkolumn efter 45 spelade minuter.

I hemmalagets stod det däremot en etta sedan Babis Stefanidis hade chockat serieledarna med att göra 1—0 redan i den andra minuten på Grimsta IP.

I inledningen av den andra halvleken föll däremot bitarna på plats för Helsingborg.

Tre gånger om — och inom loppet av fyra minuter.

Rasmus Jönsson gjorde 1—1 i den 49:e minuten när han utmanade BP-försvaret och tåpajade in kvitteringen i det högra krysset från straffområdeslinjen. I den 51:a minuten stötte sedan Christoffer Andersson in 2—1 till bortalaget efter passivt agerande av BP-försvaret, och i den 53:e minuten dundrade Ardian Gashi in 3—1 från distans och satte en ram med guldkant runt fyra magiska Hif-minuter.

Helsingborg behåller nu fempoängsledningen i allsvenskan framför Malmö FF, som besegrade Gais med 1—0 på söndagen.