TV+Text: Mehmeti gjorde mål igen - och MFF fick vinna till slut

Malmö fortsätter att sätta press på Helsingborg i fotbollsallsvenskan. 2-0 (1-0) mot Gefle på söndagen var en hur säker seger som helst.

Malmö tog sin åttonde raka hemmaseger och nollan i förlustkolumnen är fortfarande intakt. Malmö har nio segrar och en oavgjord (1-1 mot Halmstad).
I lördags stoppade ösregnet matchen mellan Malmö och Gefle. På söndagen när matchen spelades om vattnade man planen före avspark!

Vädret var fantastiskt mycket bättre, men annars var det en repris på den avbrutna tillställningen.

Malmö dominerade stort och skapade chans på chans mot ett defensivt Gefle.
Bortalaget hade bytt uppställning från 4-4-2 till 4-5-1 och det gynnade inte direkt det offensiva spelet. Gefle hade inte ett avslut under hela första halvlek - Malmö hade elva varav fem på mål.

Malmö är väldigt starkt och har en stor dominant i unge Ivo Pekalski. Han var suverän i såväl offensiv som defensiv. Dessutom har man en stark "bänk". Det märktes inte att Malmö tvingades byta en skadad Wilton Figueiredo strax före paus.
1-0 i paus var siffror i klar underkant sett till målchanser. Gefles målvakt Mattias Hugosson storspelade och gjorde tre strålande räddningar. Lägg därtill att mittfältaren Jonas Lantto på mållinjen räddade en nick från nye Malmömittbacken Yago Fernandez.

Hugosson var dock chanslös när Daniel Larsson avslutade ett elegant Malmöanfall med att skjuta distinkt i vänstra krysset. Målet var Larsson sjätte och kom i 30:e minuten.