TV+Text: Trelleborg slog bortasvagt Halmstad

Det såg länge ut att bli missarnas match innan Trelleborgs mittfältare Mattias Adelstam satte 1—0 i 78:e minuten i hemmamatchen mot Halmstad.
1—0 blev också slutresultatet — välförtjänt sett till spel och chanser

Adelstam har varit strålande i omstarten av allsvenskan. Mot Gefle hemma (seger 2—1) passade han till 1—1-kvitteringen, i bortamatchen mot Gefle (seger 3—1) gjorde han 1—0 och passade till 3—0.

Halmstad är jämte Trelleborg allsvenskans sämsta bortalag. Under första halvlek var det mycket uppenbart varför Halmstad bara tagit fyra poäng och har den dåliga målskillnaden 3—17.

Trelleborg trummade på från start och pressade bortalaget. Redan i sjätte minuten sköt hemmalagets Mattias Adelstam en frispark som Robin Malmkvist i Halmstadsmålet hade stora problem med.

Det var framförallt Adelstam och Andreas Drugge som hade de vassa målchanserna. Drugge hade tre lägen — Adelstam två.

Även i statistiken hade Trelleborg ett rejält övertag: 8—1 i avslut, 5—1 i avslut på mål och 5—1 i hörnor.

I paus bytte Halmstad osynlige Anselmo mot Emir Kujovic och det gav effekt. Halmstad inledde starkt efter paus och Joe Sise hade ett jätteläge att ge sitt lag ledningen. Fri med Trelleborgs målvakt Victor Noring sköt Sise centimeterna utanför stolpen. Sise hade sedan också en nick tätt utanför innan Kujovic fick ett friläge som han sköt — just det — strax utanför stolpen.