POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Tyske VM-guldhjälten vill ha Hamad - till Azerbajdzjan

Tyske VM-hjälten Berti Vogts vill locka Jiloan Hamad - till Azerbajdzjans landslag.
- Inte aktuellt för mig, säger MFF-spelaren till Svenska Fans.

Under året har Hamad fått sitt genombrott i allsvenskan, och dessutom tagit en fast plats i Sveriges U21-landslag. Samtidigt har han sina rötter i Azerbajdzjan, där en av världshistoriens bästa backar, Berti Vogts, är förbundskapten. Under hösten har VM-guldmedaljören ringt Hamad flera gånger för att få honom att prova på en landslagssamling i huvudstaden Baku.

- De undrade om jag kunde tänka mig att spela för dem, men jag sa att jag är svensk och att jag därför inte vill spela där, säger Hamad till Svenska Fans.

Han berättar att det naturligtvis var smickrande när en sådan prominent herre som Vogts hörde av sig. Försvararen hörde trots allt till de bästa spelarna i VM 1974, när Västtyskland finalslog Holland.

– Första gången som Berti Vogts ringde var när det var några omgångar kvar av serien förra säsongen, men det blev konkret först efter att guldet var klart. Men som sagt, det är inte aktuellt för mig att åka dit, säger Jiloan Hamad.
- Vi snackade en stund och jag sa till honom att jag är med i svenska U21-landslaget och att det därför vore dumt av mig att riskera något. Skulle jag göra en A-landskamp för dem skulle jag ju inte kunna spela för Sverige i framtiden. Han förstod mig, men sa att om jag ångrar mig skulle jag bara höra av mig.

Publicerad 2011-01-04 kl 11:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå