Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

U21-stjärnans lojalitet - väljer superettan

Allsvenskan

Spelarflykt hotar Halmstad - men här kommer ett glädjebesked för krisklubben: Den hetaste spelaren vill fortsätta med HBK i superettan.
- Det lutar helt klart åt det.

Efter ännu en blytung förlust i helgen - 0-1 mot Kalmar - så talar precis allt för att Halmstad spelar i superettan nästa säsong. Klubben lär få svårt att behålla flera av sina profilspelare, som Michael Görlitz, Joe Sise och Marcus Olsson.

Men nu kommer den kanske hetaste spelaren - U21-landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson - med glädjande besked:
- Jag har kontrakt med Halmstad och det lutar helt klart åt att jag fortsätter spela där, säger Karl-Johan Johnsson till FotbollDirekt.se. 


Oavsett om det är i superettan eller allsvenskan?


- Japp.

- Jättekul att höra att Kalle vill fortsätta, säger HBK-ordföranden Göran Johansson till FotbollDirekt.se.

Annons

- Nu står han ju under kontrakt en säsong till, men det är kul att han gärna spelar vidare om vi hamnar i superettan.

Känns det som en bedrift om ni får behålla en spelare som honom i superettan?

- Njae, det känns ändå ganska naturligt. Han har ju kontrakt och jag tycker vi ska skynda lite långsamt här, han blev förstemålvakt först i år. Han har haft en jättebra utveckling och den kan han fortsätta ha också i superettan, det är jag säker på.

Har ni hört något från andra klubbar kring Kalle?

- Nej

Karl-Johan Johnsson blir i så fall en av stöttespelarna i HBK, som får bygga åtminstone delvis nytt. Åtta spelare har utgående kontrakt och klubben vill behålla så många som möjligt.

- Vi för redan samtal med alla som har utgående kontrakt. Det är ett arbete vi måste påbörja redan nu. Vi vill bygga en trupp som håller på längre sikt. Det är klart att vi skulle vilja behålla alla, men det är inte sannolikt.

Annons

- Vi vill självklart gå upp igen direkt. Vi har inte resurser att värva några storstjärnor och det kanske inte är primärt heller, det behöver inte vara den rätta vägen att gå. Man kan satsa på flera sätt. Sedan får vi se hur mycket vi behöver ta in också. Men det lär bli hemvävt, till viss del spelare från lokalområdet. Det är ju en del i vår långsiktiga strategi också.

 

Publicerad 2011-09-19 kl 17:14

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto