POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Undanskuffad och hotad - därför avgår Alvén: "Min dotter läste brevet"

Stefan Alvén avgår, bortpetad av Djurgården – och hotad upprepade gånger.
– Min nioåriga dotter läste det senaste brevet, säger han till FotbollDirekt.se.

På tisdagsmorgonen kom beskedet från Stockholmsklubben. Efter Magnus Pehrssons tillträde som manager lämnar förre sportchefen Stefan Alvén sin post med omedelbar verkan. Bakom beslutet finns flera olika orsaker, där den utlösande faktorn var en stegrande hotbild från delar av supporterskaran.

- Jag har fått flera personliga hot före det här senaste mot min familj, som min nioåriga dotter tyvärr var först med att läsa, säger Alvén till Fotbolldirekt.se.

Försändelsen damp ned ofrankerad i hans privata bostads postlåda, vilket betyder att någon varit på plats med brevet personligen. Då kände Alvén att det fick räcka.

– Hur förklarar man sådana här saker för små barn som tittar på en med speciella blickar och undrar? Jag har tre barn och, ja, det går ju inte att förklara något sådant här, säger Alvén.

Han berättar att hotet bara var ett i raden han tvingats utstå, men tidigare har han valt att kämpa vidare med sitt jobb. Trots Djurgårdens dåliga start, med en poäng på sex omgångar i allsvenskan.

– Fram till det här senaste har det ”bara” varit riktat mot mig och inte mot min familj. Jag vet inte hur jag resonerat men jag har väl kanske sett det som en del av spelets regler, som att det är en del av jobbet, hur konstigt det nu än kan låta, säger Alvén.

Men enligt uppgifter till fotbollskanalen var omständigheterna ovan inte hela skälet till att Alvén valde att sluta. I samband med att Magnus Pehrsson värvades i förtid uppstod en konflikt om maktförhållandena, och Alvén kände sig ordentligt undanskuffad. Hans bild hade hela tiden varit att den nye managern skulle vara underställd honom som sportchef – men när det stod klart att Pehrsson rapporterar direkt till styrelsen tackade Alvén för sig.

- Ja, det har spelat in. Vi har inte varit överens. Min roll blev otydlig när Magnus Pehrsson kom in, så det har bidragit till mitt beslut, säger Alvén till FotbollDirekt.se.

Han förklarar att han inte varigt enig med resterande ledningen om de förändringar som nu sjösätts, där Lennart Wass får gå och Carlos Banda slutar som matchcoach.

- Jag kan bara säga så mycket att det finns saker vi inte varit överens om. Och om jag bara pratar om mig själv så har Magnus inflytande direkt blivit så stort att jag inte visste var jag hade mig själv längre i den roll jag har, säger Alvén.

Vad som händer framöver för hans del är oklart. Stefan Alvén kan tänka sig att fortsätta inom fotbollen i någon mån, men har även ett advokatjobb att falla tillbaka på. Han målar upp en dyster bild över tillvaron i Stockholmslagen AIK, Djurgården och Hammarby.

- Jag vet inte vad jag ska säga men det är klart att det är lätt att känna, går det överhuvudtaget att bedriva, är det ens möjligt, att bedriva en långsiktig satsning i en storstadsklubb i fotboll här i Sverige?
- Jag har ju svårt att tro det därför att kraven från vissa håll om att kortsiktigt göra resultat är så pass stora, säger Alvén.

Publicerad 2011-05-04 kl 19:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå