POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Une Larsson om ett "jagat" Dif, förstärkningar och trebackslinje: "Jag spelar gärna så"

Foto: Bildbyrån.

DOHA. Öppnar Erik Bergs återkomst för ett Djurgården med tre mittbackar i startelvan?
Jacob Une Larsson gillar den tanken.
- Jag spelar gärna så, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Jacob Une Larsson ser fram emot vad som väntar 2020. I fjol blev han svensk mästare med Djurgården och nu ska de blårandiga försöka försvara sitt SM-guldet, samtidigt som man ska Champions League-kvala.

- Det ska bli ett väldigt intressant år. Det blir kul att få gå in i allsvenskan som mästare och att få uppleva det. Att känna sig jagad, eller utmanad. Sen ska det bli otroligt kul att mäta sig ute i Europa också, säger mittbacken.

Tror du det blir annorlunda att just gå in i en säsong som mästare?
- Jag tror nog att andra lag kommer ha en lite annan respekt eller inställning gentemot oss. De kanske vill slå oss mer än tidigare. Men för oss så är det egentligen bara att vi kommer ställa ännu högre krav på varandra som kommer skilja jämfört med förra året. 

Vad behövs för att kunna leverera på två fronter?
- Jag tror vi kommer behöver ha en ännu tuffare försäsong. Att lägga en bättre grund än vad vi gjorde förra året. Lyckligtvis har Kim (Bergstrand, tränare), ”Tolle” (Thomas Lagerlöf, tränare) och vår fystränare varit med oss i ett år och det kanske inte blir en lika lång inkörningsperiod. Nu kanske vi lite kan börja där vi slutade förra året. Så där har vi en fördel. Men jag tror vi kommer behöver träna mer och bli starkare för att kunna hantera Europa-spelet i kombination med allsvenskan. 

- Sen tror jag även att det kommer krävas att vi kanske breddar truppen lite. För att kunna rotera och klara av olika skador.

Under fredagen, några timmar efter att intervjun ägde rum, gjorde Djurgården klart med forwarden Kalle Holmberg från IFK Norrköping. Han ersätter allsvenske skyttekungen Mohamed Buya Turay.

- Buya var ju jätteviktig för oss. Främst tack vare hans målskytte och hans sätt att sprida glädje i gruppen. Han är en otroligt härlig människa. 

Vidare är det oklart om Jesper Karlström stannar kvar i Djurgården. Hans avtal har löpt ut.

- Karlström får vi se hur det blir med. Men skulle det vara så att han försvinner så kommer det vara ett otroligt tapp. Han har varit en central spelare för oss. Det har varit skönt för mig att ha honom framför mig i blocket. Men jag har också fullt förtroende för att Bosse (Andersson, sportchef) är beredd på olika scenarion.

2019 var Djurgården tvunget att klara sig utan mittbacken Erik Berg under stora delar av säsongen. Han är nu på väg tillbaka från sin skada. Öppnar det upp för en backlinje bestående av tre mittbackar (Berg, Une Larsson och Marcus Danielson)? Laget spelade med det både mot Sirius och Östersund under våren i fjol.

- Det är nog mycket möjligt att vi testar det igen. Vi spelade ju så några matcher i våras, säger Une Larsson.

Är det bra att ha den flexibiliteten, att kunna spela med tre mittbackar också?
- Oh, ja. Så som jag minns de matcherna var det kassaskåpssäkert bakåt. Jag spelar gärna med tre mittbackar. 

Une Larsson hyllar också Berg, som tidigare var en del av svenska landslaget och som representerat klubbar som Malmö FF, Gent och FC Köpenhamn.

- Erik är otrolig. Det är häftigt att se att en människa som haft sådana problem med skador kan gång på gång bevisa sina kvaliteter. När han väl får vara frisk så är han om inte allsvenskans bästa spelare så i alla fall en spelare som är med där uppe.

Lite av ett ”nyförvärv” för er i år?
- Ja, verkligen. Vi har sparkapital i honom. Och det finns flera spelare som kanske inte fick ut allt under förra året.

Publicerad 2020-01-11 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå