Ungt MFF slog TFF - 18-åringen tvåmålsskytt

MALMÖ. Malmö FF och Trelleborgs FF ställde upp med B-betonade elvor efter svenska cupen-spelet.
Träningsmatchen slutade 3-0 till MFF efter mål från två 18-åringar.
- Det var härligt att se de unga killarna, säger Jon Dahl Tomasson till Fotbollskanalen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

De båda skånska lagen ställde upp med väldigt ungdomsbetonade startelvor, där superettanlaget TFF också gav två provspelare chansen. Planens mest meriterade spelare Franz Brorsson fick matchens första chans när han nickade en hörna tätt över i den 13:e minuten. Kort senare sköt P19-anfallaren Hugo Bolin ett skott som TFF:s Merlin Nuhanovic räddade.

Därefter hade både Bonke Innocent och Mubaraak Nuh skott utifrån som gick över. I den 27:e minuten fintade Romain Gall bort TFF-försvararen med en så kallad "elastico" och hittade Sebastian Nanasi, som inte kunde få in bollen förbi röran framför mål. Den dribblingssugne Gall kom sedan loss en gång till men sköt skottet tätt över.

TFF:s enda målchans i första fick Måns Söderqvist fem minuter innan paus; avslutet från nära håll räddades av Mathias Nilsson. I anfallet efteråt tog MFF ledningen. Nanasi hittade Nuh, som från straffområdeslinjen pricksköt in 1-0 intill bortre stolpen. I den 43:e minuten spelade Nuh fram till Gall som inte kunde hålla detta skott på mål heller. Två minuter senare frispelade Gall fram Bolin som avslutade utanför från nära håll.

Matchen spelades nästan uteslutande på gästernas planhalva, och TFF-försvaret drällde i eget straffområde i andra halvleks inledning och Nuhanovic fällde Bolin efter 38 sekunder. Nanasi förvaltade den efterföljande straffen säkert i mål. Nuh hade ett skott utifrån ett par minuter senare som gick strax utanför.

Nanasi sköt sedan sen frispark just över Nuhanovics ribba. Nuhanovic skulle göra ytterligare ett misstag under halvleken. I den 79:e minuten slog han ett uppspel rakt på en framrusande Nanasi, som bara hade att rulla bollen i öppet mål med målvakten bortspelad. Kort efteråt hade 17-årige August Karlin ett läge som han sköt rakt på Nuhanovic. TFF-målvakten revanscherade sig sedan med en fin räddning på ett nytt skott från Nuhs.

MFF fick inte in några fler mål och slutresultatet skrevs till 3-0. Jon Dahl Tomasson berömde bland annat dagens MFF-kapten Franz Brorsson.

- Det är härligt att se Franz styra över de unga killarna. Valparna som långsamt ska bli vuxna människor, och det gör Franz fantastiskt. Jag tycker att det var många som visade upp sig bra. Det är härligt för de unga spelarna, klubben och fansen att visa upp sig på en lite större kuliss, tyvärr utan våra härliga fans. Det lär sig de unga någonting av, säger MFF-tränaren och fortsätter:

- Det tar dem också utanför deras komfortzon. Några har jag satt på planen som inte spelat tillsammans tidigare och vips så händer det. Det blir man en bättre fotbollsspelare av och det är bra för deras utveckling. Nu kunde man se Sebastian lösa det riktigt, riktigt eminent. Det var härligt att se de unga killarna.

Startelvor

Malmö FF: M. Nilsson- Lindman, Brorsson (K),Vagic, Eile- Innocent, A. Nilsson- Nuh, Nanasi, Gall- Bolin (70')
Byten: Karlin (70')

Trelleborgs FF: Nuhanovic- Tideman (K), Wassholm (utbytt 73'), Tillberg (42'), Johansson, Gottfridén, Karlsson, Alievski (61'), Ellhult, Holmström (60'), Söderqvist (73')
Byten: Mårtensson (42'), Ahlholm (60'), Göransson (61'), Minter Wettergren, Suljic (73')

Gula kort: -

Publicerad 2021-02-22 kl 15:23

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.