Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Upp till bevis för HIF:s testspelare – mot Sunderland

I dag träningsspelar Helsingborg mot Sunderland. Då finns klubbens två provspelare med.
– En möjlighet att titta närmare på dem, säger sportchefen Jesper Jansson.

Klockan 17.00 i dag gästar Sunderland Olympia. Premier League-laget ställs mot Helsingborg i en träningsmatch – och kommer ställa upp med ett bra lag.

HIF har dock inte med alla sina stjärnspelare.

– Vi vill matcha de spelare som inte har fått så mycket speltid. Vi har många matcher just nu, både i Europa och i allsvenskan och det är ett bra tillfälle att få en sådan här match, med tanke på att vi inte heller har ett reservlag i år, säger tränaren Åge Hareide till klubbens hemsida.

– Sunderland är en bra motståndare och en bra möjlighet för oss att matcha mot internationell motstånd. De unga spelarna får värdefull erfarenhet och vi får en chans att använda de spelare som inte spelat så mycket.

Skåningarna kommer att testa de två provspelande anfallarna, Ben Acheampong och Kaká, i matchen. Den förstnämnde är 20 år och kommer från Ghana, medan Kaká är brasse och har fyllt 22 år.

– När vi tar in provspelare är det spelare vi inte sett själva live. Men i och med Sunderlandsmatchen så såg vi en möjlighet att titta närmre på dem. Kaka har varit hos oss tidigare 2008. Då via våra kontakter i Feyenoord, men då var han lite för ung och valpig. Det ska bli intressant och se hur han utvecklats, säger sportchefen Jesper Jansson.

Publicerad 2012-08-04 kl 07:30
Annons
Annons
Annons