Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Uppgifter: Alexander Isak får miljoner vid övergång

Foto: SCANPIX

Försök igen

AIK:s anfallslöfte Alexander Isak väntas säljas dyrt. Enligt SportExpressen får 17-åringen själv ta del av tio procent av övergångssumman när han lämnar AIK.
- Inget vi kommenterar, säger sportchefen Björn Wesström till tidningen.

AIK:s 17-åring Alexander Isak har slagit igenom med dunder och brak i allsvenskan. Efter nio mål under säsongen har anfallstalangen varit uppvaktad från europeiska storklubbar. Bland annat ska Real Madrid, Barcelona, Juventus, Roma och PSG vara intresserade.

Fotbollskanalens Olof Lundh har tidigare spått att en Isak-försäljning kan bräcka det svenska rekordet för en övergång, Zlatan Ibrahimovic från MFF till Ajax för 81 miljoner 2001.

- Jag tror att vi tittar på en spelare som kan slå, och troligen slår, Zlatans rekord, sa Lundh.

SportExpressen kommer nu med uppgifter om att Alexander Isak själv får ta del av en stor summa pengar när han säljs till en annan klubb. Tidningen rapporterar att det finns en klausul i talangens kontrakt som säger att upp till tio procent av övergångssumman, upp till en viss nivå av beloppet han sälja för, ska gå till Isak.

- Vad som står i ett avtal mellan två parter är så klart inget vi kommenterar. Men det jag kan säga är att vi var då och är fortsatt väldigt nöjda med förlängningsuppgörelsen vi gjorde med Alexander Isak, säger AIK-sportchefen Björn Wesström till SportExpressen.

Se Isaks mål i helgens möte med Östersund i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-19 kl 18:12
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER