Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Berg nära bryta Dif-kontraktet

Allsvenskan

Enligt Expressen är Erik Berg nära att bryta kontraktet med Djurgården.
Skadorna kan tvinga honom lägga ner karriären.
- Vi är hans arbetsgivare och han har anställd hos oss och det är det vi förhåller oss till just nu, säger sportchefen Bosse Andersson till Expressen.

Foto: Bildbyrån.

Erik Berg har tunga år bakom sig där knäproblem till stora delar hållit honom borta från spel. I en intervju med Fotbollskanalen har försvararen uttryck sin oro över framtiden.

- Det är jobbigt. Mentalt är det jobbigt. Hela förra året var jättetungt mentalt. Det har egentligen varit så i nästan två och ett halvt år. 

Berg medgav att han funderat över om det är värt att fortsätta spela fotbollen.

- Ja, absolut. Så pass ont som det har gjort… de flesta hade nog funderat på det om de känt som jag gör.

Nu rapporterar Expressen att parterna är nära att bryta kontraktet.

Enligt tidningen kan beslutet komma att bli officiellt inom de närmaste veckorna. Skadehelvet uppges påverka 32-åringen så pass mycket att karriären kan vara över.

ANNONS

- Vi har haft en diskussion om framtiden med Erik. Vi är hans arbetsgivare och han har anställd hos oss och det är det vi förhåller oss till just nu, säger sportchefen Bosse Andersson till Expressen.

Erik Berg har en diger meritlista där han tagit tre SM-guld (två med MFF och ett med Djurgården). Han har även representerat FC Köpenhamn där det blev två ligatitlar och två cuptitlar.

32-åringen hade även en plats i det svenska landslaget men valde att tacka nej i augusti 2016, efter EM i Frankrike. Anledningen var att motivationen inte fanns där. Totalt gjorde Berg, som tidigare hette Johansson, 12 landskamper.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Erik Berg som avböjt att kommentera situationen.

Publicerad 2021-02-11 kl 10:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto