Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Uppgifter: Claesson och Zeneli kan ge miljonregn över Elfsborg i sommar

Foto: Bildbyrån

Både Viktor Claesson och Arber Zeneli ryktas vara aktuella för en flytt i sommar.
Det skulle i sådana fall ge deras tidigare klubb Elfsborg ett mångmiljonbelopp, enligt Borås Tidning.
- Självklart kan det bli bra för Elfsborg, säger klubbchefen Stefan Andreasson till BT.

I november 2015 flyttade Arber Zeneli från Elfsborg till Heerenveen, och i januari 2017 såldes Viktor Claesson från Borås-klubben till Krasnodar. Då förhandlade Elfsborg in en vidareförsäljningsklausul i båda avtalen och enligt Borås Tidning ligger de på mellan 15-20 procent i båda fallen.

När det gäller Claesson skriver BT att procenten ligger på närmare 20, och den räknas på skillnaden mellan prislappen som Krasnodar betalade till Elfsborg (uppges ha varit 20 miljoner) och den framtida övergångssumman som den ryska klubben får. Landslagsmittfältaren har den senaste tiden kopplats ihop med klubbar som Swansea, Eintracht Frankfurt och Werder Bremen och då har det talats om en prislapp på runt 100 miljoner svenska kronor. Skulle en 100-miljonersaffär gå igenom i sommar landar alltså knappt 16 miljoner kronor på Elfsborgs konto, enligt BT.

Zeneli intresserar, enligt BT, klubbar i Italien. Bland annat Napoli och Fiorentina sägs ha ögonen på yttermittfältaren. Priset? Det har spekulerats i runt 50 miljoner svenska kronor och BT hävdar att en sådan uppgörelse skulle kunna ge Elfsborg mellan 7,5 och 10 miljoner.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson är fåordig kring vidareförsäljningsklausulerna.

- Jag kommenterar inga uppgörelser, affärer kan se olika ut beroende på upplägg. Men blir det en försäljning är det en väldigt bra deal för Elfsborg, säger han till Borås Tidning.

Publicerad 2018-05-08 kl 10:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons