Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Dalkurd och Forssa överens om ungdomsverksamheten

Foto: Bildbyrån

Dalkurd och Forssa är överens gällande ett övertagande av ungdomsverksamheten. Nu har klubbarna gemensamt skickat in en ansökan till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté, uppger dt.se.

För en vecka sen uppgav dt.se att Dalkurd FF har kontaktat Forssa BK gällande ett eventuellt övertagande av deras ungdomsverksamhet, när Dalkurd flyttar till Uppsala.

I fredags hade Dalkurd ett extrainsatt årsmöte där man planerade om en vidare satsning på ungdomsverksamheten.

När Fotbollskanalen under lördagen nådde Dalkurds sportchef Adil Kizil berättade han att klubben fortfarande vill ha kvar sin akademi, trots flytten. Klubben hade även skickat en förfrågan till division 4-klubben Forssa BK om att de skulle ta över deras akademi och starta ett samarbete med klubben.

- Tanken är att ungdomarna ska hamna där och att vi ska fortsätta på koncept som vi gjort under tiden med Dalkurd här i Borlänge och de är beredda och är väldigt intresserade av det. Vi kommer vara med och hjälpa till ekonomiskt också för att få det att gå runt och fortsätta att ha den kvalité vi har haft under de här åren, sa Kizil till Fotbollskanalen då.

Nu uppger dt.se att klubbarna är överens om ungdomsverksamheten och att de även fått ta del av en ansökan till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté från Forssa och Dalkurd där man kan läsa följande:

"Föreningarna Dalkurd FF och Forssa BK har enats om en föreningsfusion av barn- och ungdomsverksamheten i Dalkurd FF till Forssa BK. Fusionen är enligt föreningarna ett socialt ansvarstagande då båda månar om ungdomarna i Borlänge kommun."

Vidare står det i ansökan att "i och med en fusion erbjuder föreningarna alla befintliga spelare och ledare i Dalkurd FF ett likvärdigt alternativ där var och en aktivt själva att ta ställning till."

Enligt dt.se så väntar tävlingskommittén nu på eventuellt uttalande från Svensk Elitfotboll (SEF) samt Dalarnas Fotbollförbund, innan man ger besked i frågan.

- Vi har sagt att vi inte kommenterar det förrän det är klart. För ungdomarnas bästa, säger Dalkurds vice VD, Zilan Lawan till dt.se.

Publicerad 2017-11-28 kl 18:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons