Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Fler AIK-spelare kontaktades av misstänkta matchfixarna

Foto: Bildbyrån.

Kenny Stamatopoulos klev fram och berättade om mutförsöket.
Men enligt SVT kontaktades fler spelare i AIK av de misstänkta matchfixarna.
- Det kan påverka utredningen, helt klart, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till Fotbollskanalen.

Enligt anonyma uppgifter till SVT var det inte bara målvakten Kenny Stamatopoulos som erbjöds pengar för att påverka matchresultatet inför vårens möte mellan AIK och IFK Göteborg. Enligt tv-kanalen kontaktades flera spelare i AIK av personerna som nu är misstänkta för matchfixning.

- Jag känner dem som låg bakom den här riggningen, säger en källa inom gängmiljön till SVT.

- Jag hade tänkt lägga två miljoner.

I polisens utredning har dock inte gått att bekräfta, enligt SVT, att någon mer än Stamatopoulos kontaktades. Inte heller sportchefen Björn Wesström känner till uppgifterna om att flera spelare sökts upp.

- Det är nya uppgifter för mig som du presenterar. Om det visar sig att det är sant så förväntar jag mig att de spelarna kontaktar mig i den frågan, säger han till SVT.

En av de misstänkta för försöket till matchfixning var, enligt uppgifter till Fotbollskanalen, en tidigare AIK-spelare. I samband med Fotbollskanalens granskning tillsammans med TV4:s Kalla fakta visades också på att samme man var inblandad i Alexander Isaks rekordövergång från AIK till Dortmund. Den tidigare AIK-spelaren genomförde mutförsöket tillsammans med en annan tidigare elitspelare, som också är misstänkt.

Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare:

- Det komplicerar det hela och det är nya omständigheter som kan påverka utredningen, helt klart. Alternativt att det kan bli en eller flera utredningar om det skulle visa sig stämma, säger han till Fotbollskanalen.

Hur långt bort är ni ett beslut om eventuellt åtal?
- Det kommer att ta ett tag till. Vi har nya omständigheter i ärendet så det vi sagt tidigare stämmer inte nu utan det kommer att ta betydligt längre tid. Och dessutom kommer det här i dag som också möjligtvis kan påverka längden.

Vad är det för nya omständigheter?
- Det kan jag inte gå in på, men vi har mer arbete framför oss.

Kenny Stamatopoulos själv gästade fick Fotbollskanalens pris som "Årets röst" på Allsvenskans Stora Pris och dagen efter berättade han, då han gästade Nyhetsmorgon, om det tuffa beslutet att kliva fram kring vad som skett.

- Det är en väldigt obehaglig situation att vara i. Det var första gången för min del. Men jag har tur som har en fantastisk fru, vänner, tränare och återigen – att laget backade upp mig att ta rätt beslut. Det var ett väldigt, väldigt svårt beslut för mig, sa målvakten då.

Publicerad 2017-11-14 kl 20:13
Annons
Annons
Annons