POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Han föreslogs som ny MFF-ordförande - men nobbade

Foto: Bildbyrån

Anders Pålsson är föreslagen att bli ordförande i MFF på årsmötet i början av mars.
Men enligt uppgifter till Jan Wifstrand, som publicerade ett uppmärksammat debattinlägg tidigare under söndagen, fick Lars Ljungälv frågan – och tackade nej.

Tidigare under söndagen publicerade Jan Wifstrand, MFF-medlem och numera vd på nyhetsbyrån Rapidus, en debattartikel i Sydsvenskan. Där hävdade han bland annat att valet av MFF-ordförande tycks vara riggat. Valberedningen har föreslagit att Anders Pålsson, 60, ska ta över posten på permanent basis efter Håkan Jeppsson, som gick bort i slutet av förra året.

Men Wifstrand menar att Pålsson inte har de kriterier som krävs för att vara ordförande i MFF. Dessa gäller bland annat att man ska ha ett kvalificerat nätverk bland samhällets makthavare, hög trovärdighet i mångfalds-, jämställdhets- och värderingsfrågor samt lång erfarenhet av medier.

Senare på söndagen svarade Pålsson på kritiken. Till Aftonbladet sa han bland annat:

- Det ska vara högt i tak i Malmö FF, vi har en föreningsdemokrati. Det ska vara diskussion kring vem som ska vara ordförande i Malmö FF. Sedan vill man ha en viss nivå på debatten, att den är saklig och korrekt. Där har jag en annan uppfattning än Wifstrand. Jag tycker hans nivå är för låg.

Wifstrands debattinlägg har skapat stor debatt och på kvällen kommenterar han effekterna av hans inlägg under dagen.

På sin Facebook-sida har nu Wifstrand publicerat ett inlägg där han bland annat kritiserar tron om att Pålsson skulle vara en ”framgångsrik företagsledare”.

"Det är intressant att myten tycks leva i vissa läger, den att Pålsson skulle vara en framgångsrik företagsledare. Tyvärr, fel. Man måste sätta sig in litet i näringslivsfrågor för att förstå detta, inte bara svälja vad MFF-ansvariga tror. Fråga någon som kan. Malmö FF jagar spelare av hög europeisk klass. Ordföranden måste också hålla den nivån. En del av dagens många reaktioner till mig visar för övrigt att det finns en mängd inblandade som är rädda för Anders Pålsson. Varför vara rädd för honom?", skriver Wifstrand.

I inlägget skriver han också att en annan person fick frågan om att bli MFF-ordförande, men att han tackade nej.

"Jag har bra källor och kan avslöja att Lars Ljungälv, numera Bergendahls, som jag själv lyfte i artikeln i morse, har fått frågan om att bli ordförande, men tackat nej. Eller som en av de tyngsta i skånskt näringsliv sade när jag blev uppringd idag: ”Jan, håller helt med i din kritik, men det är inte lätt att hitta någon som vill ta uppdraget", skriver Wifstrand.

Ljungälv är vd för Bergendahls som är verksamma inom mat, mode och heminredning och är redan föreslagen att ta en plats i MFF:s styrelse som ledamot.

Vem som blir ordförande i MFF avgörs på årsmötet den 1 mars.

Publicerad 2019-02-10 kl 22:06

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto